RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åpnet dørene til skolehverdagen

I en treroms på Brattlikollen bor en singel miljø- og friluftsinteressert veterinær med spesiell forkjærlighet for smådyr.

Bjørnholt: Det er i hvert fall slik Petter Nøding i klasse 10 B ser for seg livet som en femten år eldre utgave av seg selv. I halvannen uke har han og de andre tiendeklassingene på Bjørnholt skole forberedt en prosjektoppgave om hvordan de kan se for seg livet som voksne 30 åringer. Og nå står foreldrene til en annen klassekamerat og spør ham ut om bilen, leiligheten og fritidsinteressene han har.

Jeg har alltid vært glad i dyr, og derfor ble jeg veterinær, forklarer Petter Nøding. Bak ham står en fiskestang.

På fritiden tar jeg meg gjerne en fisketur, ja, smiler Nøding jovialt.

Fikk en inntekt

Utgangspunktet er at alle elevene trakk en gitt inntekt, og ut fra det måtte de finne et yrke og en livsstil som samsvarer med det, forklarer assisterende rektor Torill S. Salvesen.

Foreldre og andre interesserte kunne ta en titt inn i skolehverdagen på Bjørnholt skole sist uke.

Ungdomsskoleelevene åpnet dørene til ulike undervisningstimer, og det var mulig å få innsikt hvordan en vanlig time i for eksempel matte eller engelsk foregår i 2006.

Kondisengelsk

I en gang står to og to benker rygg i rygg, og plutselig kommer en elev i en voldsom fart og farer for sikkerhets skyld i full galopp over benkeradene. Det er duket for engelsktime.

Pappa Leif Edelmann betrakter elevene som kommer løpende en og en for å trekke en lapp.

Husk nummeret på spørsmålet, minner lærer Siv Børven de spreke elevene om før de forsvinner ned en trapp til gruppen der de sammen løser spørsmålet. Eleven må så løpe videre for å oppgi rett svar på oppgaven.

Hvis ikke blir det strafferunde med push-ups for hele laget, forklarer Børven.

Det er en artig vri på engelskundervisningen, mener Leif Edelmann som ser på.

Og så er det tre ting på en gang: Kunnskap, konsentrasjon og kondisjon, legger læreren til med et smil, før hun nok en gang roper oppmuntrende ord etter en elev som har passert spørsmålskassen.

I etasjen under dufter det spennende.

Elevene selger eksotisk gryterett til sultne foreldre som om litt kanskje stikker hodet inn i en klasse der elevene fremfører fremtidens foredrag eller spiller mattespill på PC.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere