RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åpnet dørene


Pastor Gjermund Igland ønsker å sette en ny standard for kirkebygg i Norge. Samlingssalen tar opp til 600 mennesker. I tillegg kan fellesskapshuset på Abildsø vise til egen gymsal, sauna, kommunal barnehage, treningsrom, danserom og ungdomsklubb.
Pastor Gjermund Igland ønsker å sette en ny standard for kirkebygg i Norge. Samlingssalen tar opp til 600 mennesker. I tillegg kan fellesskapshuset på Abildsø vise til egen gymsal, sauna, kommunal barnehage, treningsrom, danserom og ungdomsklubb.
Pastor Gjermund Igland kunne stolt vise fram det nye fellesskapshuset på Abildsø.

Abildsø: Søndag åpnet fellesskapshuset til Oslo misjonskirke Betlehem for publikum og mange benyttet sjansen til å se seg om i de nye flotte lokalene.

Nybygget på Abildsø har kostet 52 millioner kroner og inneholder blant annet et forsamlingsrom som kan ta 600 mennesker, gymsal, sauna, treningsrom, barnehage, danserom, øvingslokaler og ungdomslokaler hvor det blir ungdomsklubb hver fredag.

Vi ønsker å sette en ny standard for kirkebygg i Norge. De gamle kirkene tar for lite hensyn til at vi skal leve i fellesskap med andre, sier Gjermund Igland som er pastor i menigheten.

Tilrettelagt for lyd

Vi er veldig fornøyd og har fått det akkurat slik vi har drømt om, sier Håkon Sæther som er leder i byggekomiteen. Sæther legger også til at visjonen var å skape et bygg for alle generasjoner og som har rom for hele mennesket.

Den store samlingssalen er spesielt tilrettelagt for akustisk musikk og har i tillegg et godt lydanlegg.

Dette må være den kirkesalen i Oslo som er best tilrettelagt for lyd, sier Gjermund Igland og Håkon Sæther.

Barnehage med gymsal

I morgen flytter 42 barn inn i de nye barnehagelokalene. Dette er en kommunal barnehage og Bydel Østensjø leier lokalene fra Oslo misjonskirke Betlehem.

Barnehagen kan også bruke gymsalen og dette er unikt, sier Gjermund Igland.

Menigheten har allerede fått forespørsler fra kor som ønsker å holde konsert i lokalene.

Det er dårlig men liknende lokaler i området og vi har allerede fått henvendelse fra Abildsø menighetskor som ønsker å holde jubileumskonserten sin her til høsten, sier Håkon Sæther.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere