*Nettavisen* Nyheter.

Åpnet familiesenter

Resultatsjef for helsesøstertjenesten Anne Svello Knoph roste de ansatte under åpningsarrangementet.

Beboerne i Bydel Bjerke har fått et flott tilbud i det nye Bjerke familiesenter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Testet leker: Melvin Johannes (14 mnd) testet lekene på det nye familiesenteret sammen med pappa Dag Stian Baltzersen. - Dette er kjempefint. Det er et godt sted å være når man venter på barnehageplass, sier Baltzersen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ekte glede: Resultatsjef Anne Svello Knoph og koordinator for familiesenteret Liv Hilde Andresen mottok blomster av jordmor Eva Myhre Engen og helsesøster Gunn Quamme.

VEITVET:Bydelen har nå samlokalisert helsestasjon, svangerskapskontroll og åpen barnehage i lyse og fine lokaler i Veitvet senter.

En rekke fagpersoner er tilgjengelige for familier med barn og ungdom. Både psykologer, leger, jordmor, helsesøster, barnepleiere og barnevernspedagogoer står til tjeneste.

SE BIDLEGALLERI: Bjerke familiesenter

Roste staben

Det var god stemning under åpningsseremonien onsdag ettermiddag. Endelig en dag hvor budsjettkutt ikke stod på programmet. I stedet kunne bydelen vise fram et nytt, flott tilbud til bydelens beboere.

Resultatsjef for helsesøstertjenesten i Bydel Bjerke Anne Svello Knoph tok hele staben med seg opp på scenen.

- De har vært med på hele prosessen. Det er en gjeng som har tatt initiativ og ansvar. De har gjort en kjempejobb. Dette familiesenteret skal vi skape sammen med dere som brukere. Det skal være et sted for samarbeid på tvers av alder, kultur og etnisitet. Vi håper at mange vil besøke oss, sa hun.

- Det har vært en lang prosess. Tidligere har vi vært spredd på mange områder. For et år siden flyttet vi de fleste av bydelens tjenester til Økern. Nå er også helsestasjonene samlokalisert med et sterkt faglig team her på Veitvet. Vi har en høy økning barn i Bjerke, mens antall eldre går ned. Bydelen prioriterer å jobbe med barn, sa bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen.

Et trygt sted å komme

En rekke barn og unge underholdt med sang, musikk, dans, og sketsj under åpningsseremonien. BU-leder Torstein Winger fikk også hjelp av to barn fra Linderud gård barnehage da han skulle klippe snora.

- Dette skal være et tilbud til alle som trenger veiledning. Det kan være å sette grenser for barna, barneoppdragelse eller barn med spesielle behov, sa han.

Winger har selv 17 års erfaring som pedagogisk-psykologisk rådgiver, og så nytten i å skape et større fagmiljø på ett sted.

- Her skal folk være trygg på at de kan gå inn over en lav terskel. Dette er et senter for hele bydelen. Det inneholder også helsestasjon for ungdom, og hvis det er vanskeligheter i familien, skal det være ålreit og trygt å søke hjelp her. Jeg oppfordrer også foreldre som engster seg til å komme hit og møte et fagmiljø som kan hjelpe. Jeg håper bydelens innbyggere finner ut hvordan man kan bruke senteret, sier Winger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.