RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snorklipping: BU-leder Knut Røli og byrådsleder Stian Berger Røsland stod for den offisielle åpningen. Foto: Rachid Bouzakraft.
Snorklipping: BU-leder Knut Røli og byrådsleder Stian Berger Røsland stod for den offisielle åpningen. Foto: Rachid Bouzakraft.

Åpnet med lek og trommer

Som en del av kommunens barnehagesatsning ble Gransbakken basebarnehage åpnet onsdag.

FURUSET: Oslo kommune har som mål å tilby barnehageplasser til alle som har et behov for det. Gransbakken barnehage er bare et av mange prosjekter som ble i gangsatt for å være ferdig til høsten 2009.

Basebarnehagen er et moderne bygg som består av seks baser på over to etasjer. Barnehagen har et veldig stort uteområde, med flere lekeplasser å tilby.

Hode, skulder, kne og tå!

Hva er ikke mer tradisjonelt enn å åpne «ballet» med en hode, skulder, kne og tå- opptreden. Bydelsdirektør i Alna, Erik Kjeldstadli, ledet selve framvisningen under åpningsshowet. Dette var noe som folk flest så veldig begeistret ut for.

Deretter fikk Gran barnehages ivrige unger endelig slippe fram, og synge noen tradisjonelle visesanger som de så lenge hadde øvd på.

Deretter gikk turen videre til de ansvarlige for byggingen av den nye standardiserte barnehagen. De stod stolt fram, og forklarte byggeprosessen i tillegg til Gransbakken barnehages framtidige satsningsområder.

Språkopplæring

Byrådsleder Stian Berger Røsland fortalte at det er uhyre viktig at barn med rustne språkkunnskaper i norsk oppdages i ung alder, og at de da får et passende behov for hjelp i barnehagen i god tid før skolestart.

– Det er en oppgave bydelen tar veldig seriøst og som de hittil har lykkes med. Tiltaket har den dag i dag etablert seg i alle bydelene siden oppstarten i 2007, sier Røsland.

De ansvarlige for åpningsshowet så ut til å ha tenkt på alt. Etter at alle talene var over, ble det satt i gang noen afrikanske trommer for å vekke stemningen før den endelig snorklippingen.

Selve snorklippingen var det Lydia (5) og Atavan (5) som stod for, med god hjelp av byrådsleder Berger Røsland og bydelsdirektør Kjeldstadli. Så kom endelig det mange av de håpefulle barna hadde venta på. Det ble tildelt boller og brus til alle barn og ansatte som var til stede.

Barnehage i rekordfart

Hege Boretti Weiglin har siden november i fjor jobbet på basebarnehagen. Hun forteller stolt at hun stortrives med å jobbe her og med barna.

– Det kan hende at det til tider blir litt for mange barn, men det er bare koselig, forteller Weiglin smilende.

Den moderniserte barnehagen er en av de raskest oppførte barnehagene i Oslo.

– Byggesaken for barnehagen ble innsendt tidligst i februar 2009. Dette forteller hvor fort det gikk før barnehagen stod klar til bruk. Mye av æren skal Barnebygg AS og byggleder Geir Ove ha, forteller en beskjeden Berger Røsland.

Byrådslederen og bydelsdirektøren forteller at behovet er såpass stort at det er flere barnehager i vente.

– Det kommer også to nye barnehager blant annet på Trosterud og Teisen i år 2011 og 2012, legger Kjeldstadli til.

– Den miljøvennlige barnehagen som til og med har installert vannpumper vil da stå fram som en flott inspirasjonskilde for de kommende standardiserte barnehagene, sier Røsland.


 


 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere