*Nettavisen* Nyheter.

Åpnet med tap

Tom-Ivar Thompson reduserte til 1-4 for Grüner mot Rosenborg. Gjestene holdt på å ta igjen Rosenborg, men det ble tap til slutt.

Grüner lå under 0-4 mot Rosenborg, men klarte nesten å ta poeng i den første kampen i eliteseriekvalifiseringen i ishockey.

TRONDHEIM: Rosenborg ledet 2-0 etter den første perioden, og da vertene scoret to kjappe i starten av tredje periode så det stygt ut for Grüner.

Gjestene fra hovedstaden ga imidlertid ikke opp, og med Tom-Ivar Thompsons redusering etter 46 minutter ble håpet tent hos Grüner.

Morten Elverud reduserte på nytt minuttet etterpå, og samme mann ordnet 3-4 med to minutter igjen å spille.

Trener Anders Blegeberg tok ut keeper Tom Sjølie i håp om poeng, men i stedet scoret Rosenborg 5-3 i åpent bur med ett sekund igjen å spille.

– Vi slurvet fra start, men viste moral da vi kjempet oss tilbake i kampen. Thompson hadde også et skudd i stolpen på 3-4, sier Anders Blegeberg.

Slapp inn tre i overtall

Han tror spillerne ble preget av nerver i starten.

– Det var et bra trykk med 1400 tilskuere på tribunen, sier Grüner-treneren.

Han er fornøyd med mye av det Grüner viste i Trondheim.

– Vi dummet oss på ingen måte ut, og vi orket helt inn. Vi hadde nok av sjanser, så det var synd vi slapp inn tre mål i eget overtall. Der pleier vi å være gode, men det stemte ikke mot Rosenborg, sier Blegeberg som trekker fram Christoffer Fosberg som lagets beste spiller.

Zounek skadet

I en god Grüner-kamp var det trist at Vojtech Zounek måtte ut med skade.

– Han ble kneskadet. Trolig er han ute resten av kvaliken, sier Blegeberg.

Søndag kommer Frisk Asker på besøk til Grünerhallen. Eliteserielaget åpnet kvaliken med en klar 8-3-seier hjemme mot Kongsvinger.

– Frisk er klar favoritt. Jeg tror de vinner alle seks kampene, sier Blegeberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.