RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åpnet ny terminal


Fylkesmann Hans J. Røsjorde har klippet snoren og ønsker administrerende direktør Robin Olsen lykke til. Ordfører Fabian Stang applauderer.
Fylkesmann Hans J. Røsjorde har klippet snoren og ønsker administrerende direktør Robin Olsen lykke til. Ordfører Fabian Stang applauderer.
Fredag åpnet Tollpost Globe sin nye godsterminal på Alfaset.

ALFASET: 4000 nye kvadratmeter står nå klar til bruk for sortering og distribusjon av lokalgods. Den nye terminalen ble offisielt åpnet fredag.

Kommunikasjons- og markedsdirektør i Tollpost Globe, Ole A. Hagen kunne ønske samarbeidspartnere og kunder velkommen til åpning av en moderne og miljøvennlig godsterminal.

Kvalitet og fremsynthet

Fylkesmann i Oslo og Akershus, Hans J Røsjorde, deklarerte den nye terminalen for åpnet og berømmet prosjektet for å være et positivt bidrag til samfunnsmaskineriet med dets nytenkning, volum og kvalitet.

– Dagens markering vitner om fremsynthet og satsningsvilje. Dette vil få betydning for kunder utover i det ganske land, sa han.

En attraksjon

Ordfører Fabian Stang sa i sin velkomsttale at terminalen også godt kunne trekke til seg turgåere.

– Vi må klare å lage en turvei i tillegg til godsterminal, da kan jo dette bli en attraksjon! Han ga også uttrykk for et sterkt ønske om å få Alnaelva opp i lyset igjen.

Under omvisningen fikk de besøkende, med ordfører Stang og fylkesmann Røsjorde i følget, selv iaktta det nye sorteringsanlegget, som skal gi forbedringer i produktivitet og økt fleksibilitet. Stort og smått skal sorteres i et effektivt system som ikke lenger trenger manuell behandling.

Anlegget kan ta i mot 12 500 kolli i timen og har dermed nådd en tredobling av kapasiteten.

Effektiv og miljøvennlig

Etter omvisningen kom NHO- direktør Olaf Stene for å gratulere Tollpost Globe med Norges mest effektive og miljøvennlige terminal.

– Alnabru er et utrolig viktig område. Det er svært viktig å få til miljøvennlig transport og ha et samarbeid for å nå lokale og nasjonale mål, sa han. Han sa også at dette prosjektet var viktig som en del av "grønn Groruddal", hvor ett av målene er å få frem Alnaelva igjen.

Også administrerende direktør Robin Olsen ser for seg at området kan bli både en effektiv godsterminal og en grønn lunge.

– Vi har tro på et både-og, sa han.

Utbyggingen har kostet 131,2 millioner kroner.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere