RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åpnet nye Tullinløkka


Nye Tullinløkka ble åpnet av Fornyingsminister Rigmor Aasrud og byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen.
Nye Tullinløkka ble åpnet av Fornyingsminister Rigmor Aasrud og byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen. Foto: Foto: Alexander Synstad
Tullinløkka har ikke vært så fin på mange år. Torsdag ettermiddag ble den nye løkka åpnet. Men det blir bare midlertidig.

TULLINLØKKA: Med sang, dans og korpsmusikk ble Tullinløkkas nye status og form åpnet. Med benker, grønt gress og belysning framstår plassen som finere enn på mange år.

 


Fornyingsminister Rigmor Aasrud og byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen, åpnet den midlertidige nye og grønne lungen.

Det var et klart ønske fra kommunens side om at det skulle bygges en grønn lunge her fremfor en parkeringsplass

Tomta er regulert til museumsformål.

Nasjonalmuseet skal samle alle sine museer i én bygning på Vestbanetomta og Statsbygg har valgt å definere plassen som midlertidig inntil den framtidige bruken for hele området, inkludert Nasjonalgalleriet og Historisk museum blir avklart.

– Det var et klart ønske fra kommunens side om at det skulle bygges en grønn lunge her fremfor en parkeringsplass, sier eiendomsforvalter Tor Rugsveen i Statsbygg.

Grønt rom

– Selv om den er midlertidig, peker den i retningen av et ledig, grønt rom i byen. Tullinløkka er klar til å ta i mot barnevognarmadaen. 50 år med parkeringsplasser er over, sier Folke Fredriksen.

Fornyingsminister Rigmor Aasrud minnet om at Tullinløkka har spilt en rolle i nasjonsbygningen.

– I 1890-årene var dette et viktig for demonstrasjoner og politiske markeringer, blant annet med tanke på nasjonal uavhengighet, sier Aasrud.

Og deretter åpnet hun nye Tullinløkka sammen med Bård Folke Fredriksen.

Sang og dans

Talentfulle elever fra Bårdar danset og sang til Tullinløkkas ære. Og Uranienborg skolekorps spilte.

Plassen, som er 6,5 dekar, er opparbeidet for 7 millioner kroner.

Statsbygg har ønsket at plassen skulle opparbeides og tilrettelegges for flerbruk med grøntarealer for lek og et torg som kan brukes til markeder, konserter og andre arrangementer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere