RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FORNØYD: BU-leder Arve Edvardsen (H) innrømmer at KFUM Arena-saken har vært vanskelig og at det har vært flere runder innad i partigruppen. Men han er fornøyd med at et flertall i bydelsutvalget gikk inn for kompromissforslaget fra H og KrF.
FORNØYD: BU-leder Arve Edvardsen (H) innrømmer at KFUM Arena-saken har vært vanskelig og at det har vært flere runder innad i partigruppen. Men han er fornøyd med at et flertall i bydelsutvalget gikk inn for kompromissforslaget fra H og KrF. Foto: Foto: Aina Moberg

Åpnet opp for en liten KFUM-arena

Det var stinn brakk da bydelsutvalget avholdt sitt siste møte før sommeren.

NORDSTRAND/EKEBERG: Det var bydelsutvalget behandling av KFUMs siste forslag til arena på Ekeberg, som trakk flest tilhørere til møtet 19. juni.

LES OGSÅ: Naboene frykter forstatt KFUM-"mur" på Ekeberg

Etter en grundig behandling i grupper og komiteer, vedtok bydelsutvalget følgende med 11 mot 4 stemmer (utdrag, hele vedtaket finnes på Bydel Nordstrands hjemmesider):

«1. Bydelsutvalget er opptatt av å bevare en åpen slette på Ekebergsletta. Området på vestsiden av Ekebergveien, i tilknytning til Ekeberghallen, kan i noen grad likevel utvikles.
3. Forslaget til reguleringsplan for Ekeberg by- og idrettspark fra 2010 er et godt utgangspunkt for å diskutere rammene for en utbygging. Planen la opp til et kombinert tribuneanlegg og driftsstasjon mot vest med blant annet maks mønehøyde 7 m. Bydelsutvalget går sterkt imot flere tribuneanlegg enn det ene som er omtalt i pkt. 3.
6. En av forutsetningene er at anlegget er åpent og tilgjengelig for allmennheten. Kommunen må stille krav om andre idrettslag og uorganisert aktivitet sine muligheter til å benytte idrettsanlegget».

LES OGSÅ: Nye planer for ny arena på Ekeberg

Holder til førstedivisjon

Leder for bydelsutvalget, Arve Edvardsen, er fornøyd med vedtaket. Det var Høyres og KrFs grupper som la frem kompromissforslaget som fikk flertall i bydeslutvalget. Forslaget fikk også tilslutning fra Frp.

– KFUM får bygge ett tribuneanlegg (KFUM foreslo tre, journ. anm.) som var en del av den opprinnelige reguleringsplanen (stanset i 2011), sier Edvardsen. I den planen var det foreslått et tribuneanlegg kombinert med driftsstasjon.

– Får vi dette til, kan rodetomten på den andre siden av Ekebergveien, frigjøres til aktivitetsformål. Denne løsningen vil også tilfredsstille fotballforbundets minimumskrav til publikumskapasitet, hvis KFUM rykker opp til 1. divisjon, sier Edvardsen og legger til at tribuneanlegget vil ligge helt i randsonen, ikke på selve sletta.

Edvardsen viser til at Nordstrand Høyre hele tiden har vært i mot faste installasjoner på selve sletteområdet, men har som de fleste andre i referansegruppen for Ekebergreguleringen, akseptert noe utvikling i området rundt Ekeberghallen

BU-lederen innrømmer at saken har vært vanskelig og at det har vært nødvendig med flere runder internt i lokalpartiet.

LES OGSÅ: KFUM Arena skapte lokalpolitisk thriller

– Uforenelig med KFUMs planer

– Ekebergsletta for Alle ville sterkt foretrekke et vedtak i tråd med BUs opprinnelige prinsippvedtak, som krever vern av Ekebergsletta mot fysiske installasjoner, sier Sigurd Slåttebrekk på vegne av aksjonsgruppen Ekebergsletta for Alle.

– Dersom skogen først skal bygges ut, kan vi likevel leve med et så restriktivt vedtak som dette. Planforslaget fra 2010 som vedtaket viser til, tillater kun en minimal utbygging og er helt uforenlig med KFUMs gedigne planer, sier Slåttebrekk og legger til:

– Den klart angitte byggegrensen skjermer også skogen på en akseptabel måte, og tillater ikke noe i nærheten av anlegget som KFUM ber om å få bygge, men gir en mulighet til å utvide tribunekapasiteten noe. Innlemmelse av kommunens driftsstasjon i tribuneanlegget er en forutsetning, og Ekebergsletta for Alle vil se det som positivt at driftsstasjonen kan flyttes fra rodetomten.

– Vi forventer nå at KFUM omarbeider forslaget til å være i tråd med planforslaget slik BU nå har bedt om, og begynner å vise magemål. Dersom BU sitt forslag blir vedtatt i bystyret, regner vi med at det settes endelig punktum for planene for Campus Norway på Ekebergsletta - og det er vi i Ekebergsletta for Alle svært fornøyde med, sier Slåttebrekk på vegne av aksjongsgruppen.

LES OGSÅ: KFUM Arena-planer avslått

Neste stopp er Plan- og bygningsetaten

Vegard Kobberdal, daglig leder for KFUM-hallen, roser politikerne som åpner for dialog i en sak der partene har stått steilt mot hverandre.

– Vi er glade for at bydelen går bak en utvikling av KFUM Arena og for at vi ser et anlegg vi langt på vei er enige om, sier Kobberdal som likevel tror at det blir noen utfordringer med de restriksjoner BU legger opp til.

– Det er mange premisser, blant annet rundt denne rodestasjonen, vi må bli enige om. Men nå går prosessen videre i Plan- og bygningsetaten, sier Kobberdal.

LES OGSÅ:

– Vi ønsker ingen mur på Ekebergsletta

– Campus Norway? Nei takk

– KFUM bygger ikke Campus Norway

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere