RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åpnet så skjellene skvatt


Både regjerende og nybakt norgesmester i østersåpning, Heine Petersen, åpnet i snitt en østers på under seks sekunder.
Både regjerende og nybakt norgesmester i østersåpning, Heine Petersen, åpnet i snitt en østers på under seks sekunder.
Heini Petersen ble søndag kåret til norgesmester i østersåpning etter å ha åpnet 30 østersskjell på tiden 2.28.27.

EGERTORGET: Det var høy stemning blant publikum og intens konkurranse mellom deltakerne under årets NM i østersåpning på Egertorget. Et hundretalls publikummere samlet seg foran scenen og heiet på deltakerne som åpnet østersskjell i racerfart så blodet sprutet for enkelte.

Østers i hundre

Østersskjell fløy alle retninger da tilreisende deltakere fra både Rogaland og Sverige var blant dem som kjempet om finaleplass i de tre innledende rundene. Juryformann Øyvind Hellstrøm mente at tempoet sett under ett var bra, men at tiden alene ikke er avgjørende for plasseringen.

Det er ikke bare tiden vi måler resultatet etter. Vi studerer hver enkelt østers, hvor vi blant annet ser etter om skjellet har tegn til skader, som skjellrester, og vi sjekker at innmaten er løsnet fra skjellet på en korrekt måte. I tillegg legger vi til bonuspoeng beregnet på kvalitet og tid, forteller Hellstrøm.

Storfavoritten innfridde

Etter å ha gått videre fra den innledende runden med klar margin, var den regjerende norgesmesteren Petersen storfavoritt foran finalen. Den Oslo-boende dansken, som til daglig jobber i kantinen i konsulentfirmaet McKinsey i Vika, var overlegen på tid. Med tiden 2.28.27 tok han også ny personlig rekord.

Det gjelder å vrikke på østerskniven på riktig måte slik at skjellhengslene knekker uten at man skader resten av østersen når dette gjøres i raskt temop, sier Petersen. Norgesmesteren fikk diplom, en stor flaske champagne og en sportsklokke til 15.000 kroner i førstepremie.

Hvor mange østersskjell som Petersen har knekt oppgjennom årene har han ikke noen formening om, annet enn at han har holdt på med knekking av østersskjell i over 20 år. Nå ser han bare mot neste store styrkeprøve, som er Verdensmesterskapet i Galway i Irland i slutten av september.

Jeg får sikte litt høyt. Kanskje en plassering blant de tre beste hadde gjort seg, forteller Petersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere