*Nettavisen* Nyheter.

Åpningscontest på Slemdal

Bydelen har vært så vennlige å gi de lokale skaterne en liten slump penger, og forrige torsdag var det duket for offisiell åpning av skateparken på Det Gule Huset på Slemdal.

Slemdal: Med hjelp fra bydelen og proffesjonelle skatere som Thomas Kahlbom og Will, har skatehallen på Slemdal blitt pusset opp. Høy dugnadsånd har ført til miniramp, euro-gap, quarter og ledge og midlene tatt i betraktning er resultatet bra. Tilbudet på Det gule huset er med disse tilskuddene betydelig forbedret, og dette måtte naturligvis markeres på høytidelig vis med gratis skating og best-trick konkurranse for junior (13-15) og senior (16- 19).

Oppmøtet var upåklagelig, og den gamle gymsalen i Det Gule Huset ble etter hvert fylt til bristepunket av skatere i alle aldre. Etter en liten session for å la folk bli vant til de nye obstaclesene brakte det løs med best-tricken, og skaterne i begge klassene angrep obstaclesene i heat på fire og fire, da det er begrenset med plass og flere skatere samtidig bare ville ført til kollisjoner og stress.

Det ble fort tydelig at elementene som ledet ned fra scenen og kanten ut scenen var åstedet for mesteparten av triksene som ble satt, og juniorene overbeviste med knep som 360 flip, dobbel kickflip og varial heel ut scenen.
Quartern ble også flittig brukt. Kickflip to fakie var en gjenganger og Ruben dro til og med på med en handplant, til dommernes store begeistring. Tobias Lien dro til slutt det lengste strået med en stødig og stylish kickflip ut eurogapet og over hele kickern.

Etter at de to junior heatene var over var det seniorene sin tur, og her manglet det heller ikke på godbitene. Ole Petter dro på med et triks som undertegnede aldri hadde sett før, nemlig dobbel varial heelflip ut scenen. Landingen var clean, jubelen sto i taket, og det lå lenge an til at dette trikset skulle bli kveldens beste. Dette var helt til Kim P kom i gang, og ga ledgen en omgang den sent vil glemme. Tricks som crooks, bs 5-0, bs tail og kickflip 50-50 kom som perler på en snor, og da han på overtid puttet ned en klokkeren kickflip bs 5-0 var det liten tvil om hvem som var kongen av Det gule huset denne kvelden.

Etter endt konkurranse var det premieutdeling til flere enn vinnerne av hovedkategoriene, og skatingen fortsatte videre.
Det gule huset vil holde åpent hver torsdag 17-21.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.