RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aprilspøk-miss i barnehagen


FAU-styret i Bauneveien barnehage klarte ikke helt å lure barnehagestyrer Siri Mette Lund.
FAU-styret i Bauneveien barnehage klarte ikke helt å lure barnehagestyrer Siri Mette Lund. Foto: Foto: Privat
Barna må bli rustet til å takle presset fra samfunnet, skrev foreldrene, og oppfordret barnehagen til å avholde missekonkurranse.

EKEBERG: I brevet som ble overlevert barehagestyrer Siri Mette Lund tidlig idag har foreldreutvalget formulert sitt ønske om å arrangere en skjønnhetskonkurranse for jentene i Bauneveien barnehage:

"Jentene vil bli dømt etter utseende i alt fra hår, sminke og kostyme. I tilegg tenker vi oss en del hvor jentene skal fremføre noe de er talentfulle i." Begrunnelsen for denne vurderingen skulle være at FAU mener det er viktig å ha fokus på utseende i ung alder, og at dagens skjønnhetsideal gjør at barna må bli rustet til å takle presset fra samfunnet. 

I brevet har foreldrene også møtt bekymringen fra foreldre som måtte være uenige om verdien av en missekonkurranse for barn.

"FAU er klar over at noen foreldre kan være skeptiske til konseptet. Vi har derfor innhentet informasjon fra lege og psykolog Egil Stendahl, som er meget positiv til å arrangere skjønnhetskonkurranser for barn. Han peker på at det er viktig å definere seg selv med utgangspunkt i sitt utseende, og at dette ofte bidrar til økt selvtillit hos barn"

Foreldrene fikk svar

– På en dag som denne kan jeg ikke si at jeg har tatt henvendelsen så veldig seriøst. Jeg ler så tårene triller og skriker av latter, men jeg må nok dessverre si nei til forslaget, sier barnehagestyrer Lund. 

Til tross for at hun ikke var helt overbevist over brevets alvor satt hun seg straks ned for å forfatte et svar til foreldrene.

Der går det frem at ledelsen er stolte over at FAU i barnehagen bidrar til å tenke nyskapende, og at de ønsker å setter barnehagefeltet på kartet i det offentlige rom. 

Barnehageledelsen stiller seg i utgangspunktet positive til et initiativ som setter barna, og først og fremst jentene, i fokus.

De kan allikevel ikke godkjenne tanken bak pilotprosjektet, da verken pedagogiske eller etiske retningslinjer virker å være ivaretatt. 

Lund er enig med foreldrene om at det er viktig at barna lærer seg å takle presset fra samfunnet, men påpeker at barnehagen vektlegger helt andre verdier enn skjønnhet og utseende.

– Når det er sagt ansetter vi derimot selvfølgelig bare pene og velkledde voksne i alderen 25 til 30 år. For å jobbe hos oss er et vakkert utseende og god humor en forutsetning, legger Lund til og ler.

Les også: Vaterland blir mekka for luksusshopping

Humørfylt barnehage

Ideen bak skrivet ble til på et ekstraordinært styremøte i FAU. Leder Andrea J. Mæhlum og resten av styret tenkte det kunne være morsomt å spille barnehagestyret et lite puss 1. april.

– Jeg opplever at Bauneveien er en barnehage med rom for humor, og jeg synes det er viktig at vi kan tulle litt med hverandre på en dag som dette, sier Mæhlum.

Hun påpeker at verken hun eller styret står inne for sitatene de forfattet i brevet, og ønsker ikke å levne noen tvil om at pilotprosjektet ikke var en seriøs henvendelse.

– Det viktigste for våre barn er selvfølgelig ikke at de blir bedømt på utseende, men at de lærer seg å møte verden med et åpent sinn, sier hun.

Til tross for sitt forsøk på å lure barnehageledelsen trill rundt er ikke FAU-lederen spesielt bekymret for å bli møtt med represalier.

– Det er et helt år til neste 1. april, og da er det ikke sikkert jeg lenger sitter som leder. Jeg er uansett glad for at Siri Mette tok vår henvendelse med et glimt i øyet, sier hun.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere