RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arbeid frem mot jul ved bomstasjonene


For en måned siden ble bomsystemet rundt Oslo lagt om. Selve omleggingen gikk meget greit, og nå forberedes de meget omfattende ombyggingsarbeidene som forhåpentligvis vil være ferdig til jul.
For en måned siden ble bomsystemet rundt Oslo lagt om. Selve omleggingen gikk meget greit, og nå forberedes de meget omfattende ombyggingsarbeidene som forhåpentligvis vil være ferdig til jul.
Mye var godt forberedt da den gamle bomringen gikk over i historien. Omleggingen gikk veldig greit, sier prosjektleder Geir Kjønigsen i Statens vegvesen.

Bomringen: Nå er vi godt i gang med forberedelser til de fysiske avviklingsarbeidene. Disse er neppe ferdig før bortimot jul.

Prosjektlederen forteller at de er i ferd med å få ferdig anbudsdokumenter for de forskjellige arbeidene som skal gjøres.

Vanskeligst ser det ut til å få tak i entreprenører som kan ta gravearbeidene. Derfor må vi forberede oss på at dette kan ta tid, sier Kjønigsen.

Omleggingen

Omlegging til helautomatiske stasjoner gikk greiere enn forhåpet. Politiet melder også om meget grei avvikling fra dag en.

Vi hadde ventet noe tregere avvikling og kanskje noen som måtte ha betenkningstid før de kjørte gjennom, men alt gikk greit.

Er i gang

Allerede helgen betjent- og mynt-feltene ble stengt begynte demontering.

Vi spikret plater for vinduene i vekterbodene, satte opp skilt og gjorde det så klart som mulig at det var nytt kjøremønster. Etter hvert er myntkassene fjernet.

Arbeidene

Meningen var at de store arbeidene på de 19 stasjonene skulle begynne 15. juni, men dette er foreløpig skjøvet frem til 1. juli.

Vi vil forsøke å få gjort mest mulig i ferietiden, men må selvfølgelig vurdere hvert enkelt sted, sier Kjønigsen.

Vi kan f.eks. ikke ta Ekebergsletta, Kongsveien, Abildsø og Mosseveien første uka i august mens Norway Cup pågår.

Tanken er etter hvert å tilbakeføre mest mulig av områdene rundt bomstasjonene til slik det var.

På E6 Abildsø ser vi for oss tre åpne felter uten sluser. Dette for både å gjøre flettingen lettest mulig og hindre uhell og ulykker. Ellers kan prosjektlederen fortelle at de opprinnelig hadde planer om å anlegge en kontrollstasjon i Kongsveien, men har slått dette fra seg.

Det er som vi forstår store arbeider som må gjennomføres.

Fremdriften avhenger fullt og helt av entreprenørene som skal gjøre jobbene, men vi håper i alle fall å være ferdig med alt før jul, sier Geir Kjønigsen som er svært fornøyd med det store prosjektet så langt.

Det er mye som skal klaffe for vi skal forsøke å gjøre jobben uten at trafikken blir nevneverdig berørt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere