*Nettavisen* Nyheter.

Arbeiderpartiet svikter miljøet!

Arbeiderpartiet er ikke et ansvarlig miljøparti, som det hevder å være, når partiet sier ja til planene om utbygging av over 100 leiligheter på Storebrandtomten i Bjørnveien. En nedbygging av Strorebrandtomten innebærer at minst 200 nye biler vil benytte villaveier, som allerede er sterkt belastet med biltrafikk. Hvis vi tar utgangspunkt i at en bil er ca.4 meter lang kan vi lett anta at køen nedover Holmenkollveien blir ca. 800 meter lengre hver morgen.

Byggeprosjektet i Bjørnveien må stoppes nå! Det er åpenbart at Oslo Arbeiderparti er blitt et parti for eplehageentreprenører. Det er interessant å være vitne til at Arbeiderpartiet er mer opptatt av å legge forholdene til rette for maksimal avkastning til private aktører i eiendomsbransjen, enn å ta ansvar for en god utvikling av miljøet i Oslo by. Vi er vitne til en konsekvent nedbygging av grønne arealer i vår bydel, til fordel for kortsiktig avkastning til noen få utbyggere.

Fellesskapet lider ved at miljøet blir ødelagt av biltrafikk, og manglende offentlig infrastruktur. Det er et skrikende behov for skoler og barnehager i Vestre Aker, og Storebrandtomten er en ideell til dette formål. Det er nærliggende å stille spørsmål om hvor Arbeiderpartiet vil bygge nye barnehager og skoler, som må bygges, som en konsekvens av boligfortetningen, ikke minst som en følge av en eventuell utbygging av Storebrandtomten.

Vi må stoppe det som nå holder på å skje i Bjørnveien før det er for sent. Miljøet i vår bydel tåler ikke flere store utbyggingsprosjekter, før det er bygget ut nye barnehager og skoler til de barna som allerede bor i bydelen. Det faktum at Oslo Arbeiderparti ikke er interessert i miljøet, men derimot støtter en massiv nedbygging av en av de siste større tomtene i bydelen, bør velgerne i være seg bevist før kommunevalget høsten 2007.

Snur Oslo Arbeiderparti i denne saken, og sier nei bygging av over 100 nye leiligheter på Storebrandtomten, vil miljøinteressene seire og tomten kan frigjøres til barnehage, skole og idrettsformål noe vi virkelig har behov for i Vestre Aker!

Bjørn O. Øiulfstad
Medlem av Bydelsutvalget i Vestre Aker for Høyre

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.