RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arbeiderpartiets sanne ansikt

Vi ser nå at Ap plutselig har blitt interessert i eldreomsorg (i alle fall før valget), men hvis vi går 4 år tilbake, før valget i 2001, så så vi den gangen at Ap sammen med Høyre gjennom flere år stemte ned en lang rekke saker i Stortinget som ville gitt den norske befolkningen og særlig de eldre en mye bedre velferdspolitikk.
Et par eksempler. Ved trygdeoppgjøret i 2001 foreslo FrP å øke grunnbeløpet (G) med 4380 kr, men dette var Ap imot og 2270 kr. ble vedtatt. Grunnbeløpet hadde da gjennom flere år sakket etter i forhold til prisstigningen. FrP hadde også siden 1989 frem til 2001, hvert år fremmet forslag om at gifte pensjonister skal få hver sin fulle pensjon uten avkorting på 25%, men dette har Ap vært i mot. Så det faktiske forhold er at Aps stemmegivning og handlemåte på Stortinget er stikk i strid med det de prøver og innbille velgerne. Velgerne var den gangen blitt minst like lei Ap-regjeringen som de i dag er lei Høyre-regjeringen.
Hvis vi ser på forholdene før valget nå i 2005 så ser vi at Ap har blitt enda mer populistisk og gjør alt de kan for å føre velgerne bak lyset, særlig kommer dette tydelig frem i forbindelse med innvandring-og kriminalpolitikk. Aps justispolitiske talsmann Knut Storberget har nærmest gjort det til en sport å lyve tv-seerne midt opp i ansiktet. Mens han på fjernsynet snakker i store ord om å senke det skyhøye bøtenivået for trafikkoverskridelser og skjerpe straffene for kriminelle gjengangere, gjør han det stikk motsatte når han kommer i stortingssalen. FrP fremmer forslag om strengere kriminalpolitikk Ap stemmer i mot. FrP
fremmer forslag om å senke bøtenivået i trafikken Ap stemmer imot, osv.
Men Jens Stoltenberg er heller ikke så nøye med sannhetsgehalten i det han sier. Tidlig i år kunne Stoltenberg melde at han ville gå til "krig" mot middelalderske og autoritære krefter som finnes blant annet i fundamentalistiske islam og i enkelte stammekulturer. Ap har aldri fremmet et eneste forslag i forbindelse med dette, mens FrP har fremmet en lang rekke forslag som ville ha bidratt til at man hadde fått bukt med dette problemet.
Her er noen eksempler som er ganske avslørene når det gjelder Aps innvandringspolitikk:
- Ap stemte imot obligatorisk opplæring for religiøse ledere i norsk samfunnskunskap.
- Ap stemte mot å utarbeide en håndbok for nyankomne flyktninger og innvandrere med
instruksjon om det norske samfunnets grunnleggende normer og verdier (dansk modell).
- Ap stemte mot å legge frem forslag til lovendring om 24-årsgrense for familiegjenforening.
- Ap stemte mot at det innføres et minimumskrav med hensyn til norskspråklighet og norsk
samfunnsforståelse før imamer kan praktisere i Norge, osv.
Men det var ikke alt Ap stemte imot, de stemte for at alle innvandrere over 67 år skal få full minstepensjon, uten krav til norsk statsborgerskap eller arbeidsinnsats. FrP stemte imot dette.
Nordmenn som har jobbet og slitt og betalt skatt gjennom et langt liv må jo føle dette som et blodig svik fra Aps side.
Hovedproblemet med Ap er at de har sin egen maktposisjon som høyeste prioritet, mens den norske befolkningen og landet kommer i annen rekke. Ap er derfor ikke kvalifisert til å sitte i en regjering.
Per Jan Langerud
Alna FrP

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere