RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– IKKE BRA NOK: Leder i LO Oslo, Roy Pedersen mener det må satses mer på fagopplæring, gjerne med økt praksis i den enkelte bedrift.
– IKKE BRA NOK: Leder i LO Oslo, Roy Pedersen mener det må satses mer på fagopplæring, gjerne med økt praksis i den enkelte bedrift. Foto: Arkivfoto

Arbeidsledigheten blant de yngste i Oslo øker mest

På ett år har ledigheten blant Oslo-ungdom opp til 19 år økt med 23 prosent. Det er mer enn i befolkningen for øvrig. Verken LO eller NAV i Oslo støtter imidlertid påstanden om at ledigheten blant unge skyldes latskap.

OSLO: I saken «– Jeg er lei av late ansatte» gikk anleggsgartner Erik Høstmark Løve denne uken hardt ut mot unge arbeidssøkere.

Han mener det er tull at vanskelig for ungdom å skaffe seg arbeid og at det mye av det skyldes ren latskap.

Fylkesdirektør i NAV Oslo, Hege Farnes Hildrum, sier de ikke har holdepunkter for å si at det er latskap som er årsaken til ledighet blant ungdom. Bildet snarere er mer komplisert.

– Fra utgangen av februar 2013 til utgangen av februar 2014 økte antall helt ledige i Oslo med 12 prosent. Ved utgangen av februar 2014 var ledigheten i Oslo på 3,8 prosent.

– I aldersgruppen 20-24 år og 25-29 år økte antallet helt ledige med henholdsvis 12 og 11 prosent i samme periode, sier Hildrum og fortsetter:

– For aldersgruppen 19 år og yngre økte antallet helt ledige med 23 prosent i samme periode, altså mer enn for befolkningen for øvrig.

LES OGSÅ: Mann (78) overfalt, bakbundet og ranet

Må gå først

Aldersgruppen 19 år og yngre er en liten gruppe, totalt var det ved utgangen av februar 176 helt ledige, en økning på 33 personer fra samme tid året før.

– At ledigheten øker mest for den yngste aldersgruppen kan skyldes at de ikke har rukket å fullføre videregående utdanning og dermed ikke har kvalifikasjoner som etterspørres i arbeidsmarkedet.

– I den grad personer i den yngste gruppen har vært i arbeid har de sannsynligvis relativt kort arbeidserfaring, og det gjør at de ofte er blant de som må gå først dersom arbeidsgivere nedbemanner, sier Hildrum.

Hun understreker samtidig betydningen av utdanning.

– Vi oppfordrer helt klart ungdom til å ta utdanning. Utdanning øker mulighetene for å få og beholde arbeid, og i fremtidens arbeidsmarked tror vi dette vil bli enda viktigere enn det er nå, sier Hildrum og legger til:

– NAV har egne AMO-kurs tilpasset ungdom, med individuell yrkesveiledning som en del av tilbudet.

LES OGSÅ: 1000 flere helt arbeidsledige

– Uavhengig av alder

Leder i LO Oslo, Roy Pedersen, har også fått med seg Erik Høstmark Løves utspill om late unge ansatte på dittOslo.no.

– Sokrates i antikkens Hellas hevdet det samme. Han var gammel. Høstmark Løve er ung. Det er av sine egne en skal ha det som det heter, sier han.

– Verken Statistisk sentralbyrå (SSB), NAV eller partene i arbeidslivet finner dekning for påstanden om at dagens unge er «latere enn før». LO i Oslo støtter at ansatte, uavhengig av alder, skal ha ei skikkelig lønn, ha en regulert arbeidstid og være fast ansatt.

– Innen den rammen gjelder forpliktelser begge veier. I intervjuet synes Høstmark Løve å bekrefte at arbeidsgivere tenker likt, uavhengig av alder.

Om økningen i arbeidsledigheten blant de yngre sier Pedersen følende:

– Statistikken viser at selv om de ikke teller mange, så øker ledigheten blant de yngre. Dette kan ikke løses med beskyldning om latskap. NAV påpeker at økt ungdomsledighet henger sammen med manglende utdanning og at unge må gå først ved oppsigelser.

– Jeg vet ikke om Høstmark Løve har fagbrev som anleggsgartner, eller om hans firma er eller ønsker å være opplæringsbedrift, men det er normalt lettere å få folk om en også tar opplæringsansvar, sier Pedersen.

LES OGSÅ: Her er det flest arbeidsledige i Oslo

– Mer fagopplæring

Han mener NAV-kurs ikke fungerer godt nok.

– Det må satses mer på fagopplæring og gjerne med økt praksis i den enkelte bedrift. «Skole på byggeplass» var et tilbud om fagopplæring til arbeidsløse og med suksess.

– Tiltaket forsvant fordi både myndigheter og NAV mente det var for dyrt. Initiativet må på beina igjen. Kanskje kan det også gi arbeidskraft til firma som Ikin A/S?, avslutter han.

LES OGSÅ: Vil ha flere som Hassan

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere