Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arbeidsledigheten er doblet

Arbeidsledigheten i Nordre Aker har steget kraftig det siste året.
Arbeidsledigheten i Nordre Aker har steget kraftig det siste året.
Arbeidsledigheten i Nordre Aker har økt med 50 prosent det siste året. Men ledigheten i Oslo er fortsatt lav, understreker NAV-direktør.

NORDRE AKER: Det er nå 488 personer i Nordre Aker som er helt arbeidsledige, noe som utgjør 2,2 prosent av arbeidsstyrken. Dette er en økning på 50 prosent fra januar 2008, viser ferske tall fra NAV.

Det er kun tre bydeler i Oslo som har hatt en større økning i arbeidsledigheten enn Nordre Aker: Alna og Søndre Nordstrand med 55 prosent og Stovner med 52 prosent.

Fremdeles lave tall

Ved utgangen av januar var det registrert 9 704 helt ledige hos NAV i Oslo, noe som er en økning på 38 prosent sammenlignet med januar i fjor. Dette utgjør 3,1 prosent av arbeidsstyrken. Nordre Aker har derfor fremdeles lav arbeidsledighet sett i forhold til hele byen.

Og fylkesdirektør Torild Lien Utvik ved NAV Oslo understreker at ledighetstallene for hovedstaden fortsatt er lave.

Det er viktig å understreke at ledigheten i vårt fylke fremdeles er lav, og at ledigheten øker fra et lavt nivå, sier Utvik i en pressemelding.

Flest ledige i bygg og anlegg

Bydelene Grünerløkka og Søndre Nordstrand størst registrert arbeidsledighet med henholdsvis 4,6 prosent og 4,5 prosent av arbeidsstyrken. Bydelen med lavest ledighet er Vestre Aker, hvor 1,8 prosent av arbeidsstyrken er helt arbeidsledige.

Arbeidsledigheten har økt for alle yrkesgrupper i løpet av januar sammenlignet med samme måned i fjor. Sterkest økning i helt ledige finner vi blant personer som ønsker jobb innen bygg og anlegg, hvor arbeidsledigheten har økt med 173 prosent sammenlignet med januar i fjor. Det er også en stor økning i arbeidsledighet blant personer som søker jobb innen ingeniør- og IKT-fag (+ 62 prosent), meglere og konsulenter (+ 43 prosent) og industri (+31 prosent). Lavest vekst i helt ledige finner vi blant personer som ønsker jobb innen undervisning og helse, pleie og omsorg, hvor ledighetsøkningen er på henholdsvis 13 og 14 prosent.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!