*Nettavisen* Nyheter.

Arbeidsledigheten fordoblet på ett år

Arbeidsledigheten stiger i Frogner og St. Hanshaugen.

Arbeidsledigheten stiger i Frogner og St. Hanshaugen.

I bydelene Frogner og St. Hanshaugen er over 2000 mennesker registrert arbeidsledige. Dette er en dobling siden i fjor.

OSLO: Arbeidsledigheten i Oslo fortsetter å øke, og utgjør nå 4,0 prosent av arbeidsstyrken kommer det frem i en pressemelding fra NAV.

- Det er andre måned på rad at Oslo er fylket med høyest ledighet i Norge. Ledigheten rammer spesielt unge arbeidssøkere. Dette henger sammen med at unge har kortere arbeidserfaring og ikke har rukket å få skikkelig fotfeste på arbeidsmarkedet, sier fylkesdirektør i NAV Oslo, Terje Tønnessen.

Over 13 000 ledige

I Oslo er det i utgangen av juli i år totalt registrert 13 309 helt arbeidsledige. Det er 6031 flere enn i fjor på samme tid, som tilsvarer en økning på 83prosent.

På ledighetstoppen ligger nabobydelen Grunerløkka med 1564 registererte ledige, mens Frogner ligger på tredjeplass med 1251 arbeidsledige.

Bydel St. Hanshaugen har 957 arbeidsleidge, men tar andreplassen for prosentvis økning siden i fjor samme tid, med hele 119 prosent flere ledige. Bydel Frogner har økt med 94 prosent siden juli ifjor.

Høyest økning

Det er de yngste, i alderen 20-24 år, som har størst økning i ledigheten, med aller størst økning for menn i denne aldersgruppen. Det er innenfor yrkesgruppene bygg-annlegg og ingeniørfag at økningen er høyest, mens det fremdeles er lavest ledighet innenfor undervisningsfag.

Lavest arbeidsledighet er det i Bydel Nordstrand og Vestre Aker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.