RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arbeidsledigheten fortsetter å stige


Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto
Arbeidsledigheten fortsetter å stige i Oslo. Nå er det over 10.000 arbeidsledige i hovedstaden. I Bydel Ullern er nå økningen på 46 prosent sammenlignet med februar i fjor.

OSLO VEST: De tre siste månedene har antallet helt arbeidsledige i Oslo gått opp med 27 prosent eller 2093 personer justert for sesongmessige variasjoner.

Sammenlignet med februar i fjor har arbeidsledigheten i Oslo økt med 51 prosent, viser ferske tall fra NAV.

LES OGSÅ: Kraftig økning i arbeidsledigheten

Vil stige mer

Arbeidsledigheten i Oslo utgjør nå 3,2 prosent av Oslos arbeidsstyrke.

Ledigheten i Oslo fortsetter å øke sterkt denne måneden også. Sist det var like mange helt arbeidsledige i Oslo var sommeren 2006. Vi forventer at ledigheten i vårt fylke vil fortsette å stige relativt mye i løpet av hele 2009, men at ledighetsøkningen trolig vil avta mot slutten av året og inn i 2010, sier avdelingsdirektør Tom Daniel Ø. Sunde ved NAV Oslo i en pressemelding.

Lavest i Vestre Aker

Bydel Vestre Aker har den laveste registrerte arbeidsledigheten i Oslo, med 1,8 prosent arbeidsledige. Dette er en økning på 36 prosent sammenlignetmed februad i fjor.

I Bydel Ullern har det vært en økning i arbeidsledigheten på hele 46 prosent i samme periode. Her er nå 2,3 prosent av hele arbeidsstyrken registrert som arbeidsledige.

Bydel Gamle Oslo har størst registrert arbeidsledighet med 4,9 prosent av arbeidsstyrken.

Alle yrker

Ledigheten øker for alle yrkesgrupper

Antallet helt arbeidsledige i Oslo har økt i samtlige yrkesgrupper når vi sammenligner med samme tid i fjor. Sterkest økning finner vi blant personer som ønsker jobb innen bygg og anlegg, men det er også en stor økning i arbeidsledighet blant personer som søker jobb innen ingeniør- og IKT-fag), meglere og konsulenter, industriarbeid og kontorarbeid.

Lavest økning i antallet helt ledige finner vi blant personer som ønsker jobb innen helse, pleie og omsorg, hvor ledighetsøkningen er på 19 prosent.

Permitterte syvdoblet

596 personer eller 0,1 prosent av arbeidsstyrken i Oslo var permitterte ved utgangen av februar.

Av disse var 410 personer permittert på heltid og 186 personer på deltid. Dette er syv ganger så mange permitterte som det var i februar 2008.

Arbeidsmarkedet svekket

Gjennom de siste 12 måneder har det blitt lyst ut 57 544 stillinger i Oslo. Dette er en nedgang på 22,5 prosent sammenlignet med året før.

I løpet av februar ble det registrert 4 067 ledige stillinger i Oslo, som er 39 prosent færre per virkedag enn i tilsvarende periode i fjor. Denne måneden går antall utlyste stillinger ned for alle yrkesgrupper med unntak av helse, pleie og omsorg. Størst nedgang i ledige stillinger har det vært innen kontorarbeid og butikk- og salgsarbeid, hvor det nå er henholdsvis 65 og 61 prosent færre stillinger enn i februar i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere