RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Arbeidsledigheten øker i Oslo

Arbeidsledigheten i Oslo har gått opp med to prosent de tre siste månedene, justert for sesongsvingninger.

OSLO/GRORUDDALEN: 7 233 personer personer var registrert som helt ledige hos Nav i Oslo ved utgangen av august. Dette er en nedgang i forhold til august i fjor, men de siste månedene har arbeidsledigheten gått opp med to prosent, justert for sesongsvingninger.

De siste månedene har vi sett et svekket arbeidsmarked i Oslo med en svak økning i arbeidsledigheten og en nedgang i antall utlyste stillinger. Vi forventer likevel ingen dramatisk økning i ledigheten i de kommende måneder, sier fungerende fylkesdirektør Elisabeth Nilsen ved Nav Oslo.

Økt ledighet innen bygg og anlegg

Arbeidsledigheten i Oslo har det siste året gått ned i alle yrkesgrupper, unntatt bygg og anlegg og jordbruk, skogbruk og fiske, hvor ledigheten har økt med henholdsvis 38 prosent og 41 prosent.

Personer med en yrkesbakgrunn innenfor undervisning har ved utgangen av august den sterkeste nedgangen i arbeidsledigheten.

Sammenlignet med samme måned i fjor er nedgangen innenfor denne yrkesgruppen på 20 prosent, tett fulgt av akademiske yrker som har en reduksjon i ledigheten på 19 prosent.

Flere ledige stillinger i akademiske yrker

I august ble det utlyst 4 058 stillinger i Oslo, noe som er en nedgang på 24 prosent per virkedag sammenlignet med august i fjor. Antall ledige stillinger øker innen næringene akademiske yrker og ledere.

Det er fremdeles stor etterspørsel etter arbeidskraft i Oslo, men etterspørselen er ikke like sterk som den var i fjor. Vi forventer at antall utlyste stillinger vil fortsette å avta noe ut året, sier Nilsen.

Høy ledighet i Bydel Bjerke

I Oslo har Bjerke en registrert arbeidsledighet på 3,7 prosent av arbeidsstyrken, og er bare slått på den negative statistikken av Bydel Grünerløkka, som har en arbeidsledighet på 3,8 prosent.

I bydelene Alna, Grorud og Stovner er den registrerte arbeidsledigheten på henholdsvis 2,7, 3,0 og 3,2 prosent.

Bydelene med lavest ledighet er Nordstrand og Nordre Aker, hvor 1,4 prosent av arbeidsstyrken er helt arbeidsledige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere