RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arbeidsledigheten synker


Det blir stadig færre arbeidsledige i Oslo.
Det blir stadig færre arbeidsledige i Oslo. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO

OSLO: – De siste månedene har arbeidsledigheten gått markert ned. For første gang siden april 2010 er ikke Oslo lenger det fylket med høyest ledighet i landet, sier Tom Daniel Ø. Sunde, fylkesdirektør i NAV Oslo.

Riktignok er arbeidsledigheten én prosent høyere nå enn for ett år siden, men trenden er altså positiv. I januar var 13.019 person registert arbeidsledige i Oslo, noe som utgjør 3,9 prosent av arbeidsstyrken.

Den nye positive trenden er stikk i strid med hva NAV meldte i desember – da forventet NAV en økning i arbeidsledigheten i hele 2011.

I løpet av de tre siste månedene har antallet helt arbeidsledige i Oslo gått ned med 659 personer eller 5 prosent, kan NAV fortelle. Aller størst nedgang har det vært for ledere, meglere og konsulenter.

Ledigheten øker mest for personer med yrkesbakgrunn fra akademiske yrker. For denne yrkesgruppen økte ledigheten med 18 prosent sammenlignet med samme tid i fjor.

I løpet av januar ble det registrert 3 851 nye ledige stillinger. Dette er 2 prosent flere enn i januar i 2010. Økningen i utlyste stillinger er størst for yrkesgruppene undervisning med 25 prosent og akademiske yrker med 15 prosent.

– Antallet personer som har vært registrerte som helt arbeidsledige mellom ett og to år øker fortsatt kraftig. Dette viser at det fortsatt er vanskelig for de som ble arbeidsledige under finanskrisen i 2008 og 2009 å finne nytt arbeid, forteller Sunde.

Ledighetsnedgang i flere bydeler

Størst ledighetsnedgang finner vi i bydelene Søndre Nordstrand og Vestre Aker, som begge har en nedgang på 7 prosent sammenlignet med samme tid i fjor. Andre bydeler med ledighetsnedgang er Bydel Frogner (5 prosent), Bydel Alna (5 prosent), Bydel Nordre Aker (4 prosent), Bydel Ullern (3 prosent) og Bydel Østensjø (1 prosent).

Bydelen med størst økning i ledigheten er Bydel Gamle Oslo. Her har antallet helt arbeidsledige økt med 14 prosent. Dette er også bydelen med høyest arbeidsledighet  5,8 prosent av arbeidsstyrken er helt ledige. 

Lavest ledighet er det i bydelene Nordre Aker, Vestre Aker og Ullern med 2,4 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere