Arctic Challenge blir en del av Oslo Vinterfestival

Oslo Vinterfestival er for hele familien.

Oslo Vinterfestival er for hele familien. Foto: Foto: Oslo Vinterpark

Oslo Vinterfestival går av stabelen i midten av mars, og da er det barn og vinterlek som står i fokus. Kjetil André Aamodt holder rennskole for barna.

TRYVANN: Festivalen er et gratistilbud, som finner sted i Oslo Vinterpark, og arrangeres i et samarbeid mellom Oslo kommune, skiforeningen, ski- og snowboardforbundet, samt flere andre aktører.– Vi arrangerte Arctic Challenge for junior i fjor. I år ønsket vi å ta det et steg lenger. Dette skal ikke bare være et show, men en familiefestival der også de yngste får leke seg i snøen, sier Henning Andersen, initiativtaker til Oslo Vinterfestival.

Les også: Skifolket valfarter til Oslo Vinterpark

Han forteller at det vil bli aktiviteter for alle. Bygge snøborg, smøre- og skredkurs og rennskole, er bare noen av aktivitetene, i tillegg til å kunne skue noen av verdens beste ski- og snowboardkjørere i Arctic Challenge.

– En annen ting vi legger stor vekt på er å ha sunne sponsorer. Det er ingen reklame for hverken brus eller annet usunt. Gjennom vårt Drink water-prosjekt, ønsker vi å gjøre barn og unge mer bevisste angående mat og drikke, fortsetter Andersen.

Aamodts rennskole

Kjetil André Aamodt har drevet en rennskole på Rjukan i åtte år. Hver dag under familiefestivalen arrangerer han også rennskole. Tilbudet er åpent for alle. Det er gratis, men man må kjøpe heiskort for å delta.

– Rennskolen oppfordrer til lek og moro i bakken i alle grener. For meg er det en måte å gi tilbake til idretten, og spesielt alpinsporten, på. Jeg håper skolen kan bidra til å gi gode familiedager under Oslo Vinterfestival, sier Aamodt.

Rennskolen ønsker først og fremst å inspirere til skiglede. Lek, øvelser, hinderløype, parallellslalom og skogsløyper er noen av ingrediensene de kan tilby deltakerne.

Les også: Ny vinterfestival i Oslo

– Idretten er en stor samfunnsaktør. Derfor er det også viktig å fokusere på gode verdier, som rettferdig og holdninger. Det å sette seg mål, og lære både å tape og vinne, skryte av andre og spørre om råd og tips for selv å bli bedre, forteller Aamodt.

Med seg har han elleve instruktører med god erfaring. De er med fra rennskolen på Rjukan, og er alle tidligere utøvere. Noen med pedagogisk utdanning og andre klubbtrenere.

– De er dyktige instruktører som går ned på kne og ser barna i øynene. De vet å ta godt vare på barna, sier Aamodt.

Aamodt er selv med som instruktør og motivator, og åpner også for muligheten til å kjøre mot de store gutta på tid. Han selv inkludert.

Les også: KRONIKK: «OL i Oslo er for både bredde- og toppidrett»

– Jeg håper at Oslo Vinterfestival også kan inspirere til Oslo2022. Idretten har 2,2 millioner medlemmer i Norge. Et OL gir de unge drømmer og mål, noe å strekke seg etter. Spesielt om det er på hjemmebane, forteller Aamodt.

Les også: – Dagens ungdom fortjener OL i Oslo

Årlig begivenhet

Henning Andersen forteller at planen er å gjøre Oslo Vinterfestival til en årlig begivenhet.

– Det koster å gjøre ting gratis, derfor er vi glade for all den støtten vi får. Uten den hadde det ikke vært mulig å arrangere dette, forteller Andersen.

Les også: Derfor ga Fabian Stang opp snowboard

Lena Jørundland fra Sparebanken Bien, forteller at sparebankene har en tradisjon med å gi tilbake til lokalsamfunnet. Hun forteller også at de er veldig fornøyd med å bli involvert i Oslo Vinterfestival.

– For oss er lokalsamfunnet veldig stort, hele Oslo, og vi har sett etter et sted der vi kunne bidra uten å bare bli en dråpe i havet. En viktig ting har vært å gi tilbake til barn, slik at de kan utvikle seg på en god måte. Derfor mener vi dette er det rette stedet for oss å bidra, sier Jørundland.

Hun forteller at dersom festivalen blir vellykket, åpner det for muligheten om et lengre samarbeid.

– Oslo Vinterpark har jo blitt så fin, og det er kjempefint å kunne bidra til å gi barn en mulighet til å oppleve parken på en så god måte, sier Jørundland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Sport

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag