*Nettavisen* Nyheter.

Arcus åpner dørene

Destillasjonsrommet får du se mer av om du blir med på guidet omvisning søndag. KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NESTE BILDE Foto: ALLE FOTO: Arcus

Søndag 28. november åpner Arcus på Hasle sine dører for publikum. Dette vil bli en av de siste mulighetene til å se innsiden på en av landets mest unike produksjonsanlegg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Krydderrom hos Arcus.

Klikk på bildet for å forstørre.

Arcus' røde teglsteinshus ligger i Haslevangen 16.

Klikk på bildet for å forstørre.

Noe for julebordet?

HASLE: Om halvannet år flytter Arcus ut av Oslo, og innen juni 2012 skal bedriften inn i nye lokaler like ved Ringnes på Gjelleråsen.

Det tradisjonsrike anlegget på Hasle ble bygget for Vinmonopolets produksjon og ekspedisjon av brennevin i 1933. Det store røde teglsteinshuset er en arkitektonisk perle, og et viktig bygg i norsk arkitekthistorie.

Anlegget ble i 1934 tildelt A.C. Houens premie og diplom, som var en ærefull arkitektpris utdelt av styret i Norske Arkitekters Landsforbund. Da anlegget sto ferdig utgjorde det et areal på 30 mål. Det skal på den tiden ha vært Skandinavias største byggverk, målt i kubikkmeter.

I følge Arcus ivaretar de den norske kulturarven gjennom fremstilling av akevitter og andre brenneviner etter gamle oppskrifter og resepter, enkelte fra helt tilbake til første halvdel av 1800-tallet.

Det blir to timeslange omvisninger førstkommende søndag. Den første starter klokken 13, og den andre klokken 14.15.

På rundturen får man se både fatlagre, hvor 9000 fat med akevitt ligger på rekke og rad, krydderrom og destillasjonsrom.

Det er bare å møte opp i porten i Haslevangen 16!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.