*Nettavisen* Nyheter.

Arena-planer på Ekeberg avslått

AVSLÅTT: KFUM sine planer om en ny arena har blitt avslått av Plan- og bygningsetaten. Nå er det tilbake på tegnebordet for KFUM. Foto: Illustrasjon: LPO Arkitekter

Plan- og bygningsetaten har nå avsluttet planinitiativet fra KFUM om nye arena.

Klikk på bildet for å forstørre.

I TENKEBOKSEN: Vegard Kobberdal i KFUM sier de nå vil gå i tenkeboksen, men det er ikke umulig at KFUM kommer tilbake med et nytt og mindre omfattende forslag til ny fotballarena. Foto: Arkivfoto: Kristin Trosvik

EKEBERG: KFUM sine planer om en en ny fotballarena med plass til 3000 tilskuere samt svømmehall og seniorboliger på Ekeberg, har møtt motbør lokalt.

Bydelsutvalget har to ganger gått imot planene og vedtok i desember at de ønsker å verne sletta mot videre utbygging.

Plan- og bygningsetaten (PBE) har nå også avslått planinitiativet fra KFUM.

I vedtaket viser de blant annet til Nordstrand bydelsutvalg sitt vedtak av 19.12.2014. I begrunnelsen for avslaget heter det (utdrag):

«Forslaget er i strid med overordnete planer som skal sikre at friområder ikke skal nedbygges. Forslaget er i strid med kommuneplan 2008 og 2009, kommunedelplan for grøntstruktur i Oslo, kommunedelplanen for torg og møteplasser samt forslag til kommunedelplan for den blågrønne strukturen i Oslos byggesone (...). Forslaget er videre i strid med RPR for barn og unge som skal styrke barn og unges interesser, noe nedbygging av friområde til boliger ikke gjør. I tillegg er planforslaget i strid med forslag til områdeprogram for Ekeberg by- og idrettspark (...) Plan- og bygningsetaten har også vurdert hovedmålene i overordnete planer og Oslo kommunepolitiske målsettinger der barn og unge skal sikres gode oppvekstvilkår og fremme folkehelse og trivsel. På bakgrunn av ovennevnte avslår Plan- og bygningsetaten å fremme privat reguleringsforslag for videre behandling.»

Les også: LEDER: «Må tørre å ta debatten om ny KFUM-arena»

Fornøyd BU-leder

– Jeg er godt fornøyd med at PBE er lydhøre for bydelsutvalgets vedtak, det er jo vi som har den lokale kunnskapen, sier leder av bydelsutvalget Arve Edvardsen.

Han presiserer at PBEs vedtak også er i tråd med alle tidligere vedtak bydelsutvalget har fattet i denne saken.

LES OGSÅ: – Campus Norway? Nei takk

Dropper trolig boligene

Vegard Kobberdal i KFUM sier til Nordstrands Blad at de nå vil bruke litt tid til å tenke.

Les også: Nye planer på Ekebergsletta: Ønsker toaletter her

– Er det aktuelt med et nytt planinitiativ uten boliger?

– Ja, tribuneanlegget og arenaen har hele tiden vært det primære for KFUM. Men for dette prosjektet, med badeanlegget, har boligene vært et være eller ikke være, sier Kobberdal.

Det vil si at hvis boligene droppes, så forsvinner finansieringen for badeanlegget.

– Er det tilbake til tegnebrettet?

– Ja, det er sannsynlig at vi kommer tilbake med tegninger for et mindre anlegg. Vi har fått tilbakemeldinger på at det stiller seg annerledes hvis vi dropper boligprosjektet, sier Kobberdal.

KFUM skal møte Plan- og bygningsetaten 25. februar.

Det var i 2012 at planene om en ny fotballarena med plass til 3000 tilskuere samt svømmehall og seniorboliger på Ekeberg ble kjent første gang.

LES OGSÅ:

Vårt minst kjente minnesmerke er på Ekeberg

Folkefest på Ekeberg!

Folket elsker Ekebergparken

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.