*Nettavisen* Nyheter.

Årets askeladd?

I morgen er dagen kommet for årets første treningskamp, borte mot nyopprykkede Odd Grenland på Skagerak Arena, hvilket betyr mange nye ansikter sammenliknet med det laget vi mønstret i fjor. Noen vil kanskje hevde at vi er svekket, og det er kanskje riktig, men jeg tror det er langt mer potensial i denne troppen enn fjorårets, og grunnen til det er flere.

Først og fremst så har vi fått inn en gjeng som har fått forståelsen av hva som kreves, og som virkelig ønsker å spille for Lyn. Det er enkelte spillere som har kontrakter som går ut i år, men disse har signalisert at de ønsker å være med videre, også er det opptil den sportslige ledelsen å komme i havn med disse.

Det virker også som det har kommet inn en kollektiv forståelse i spillergruppen om at vi er en "Espen Askeladd" i årets Tippeliga. En klubb som antakelig ikke vil figurere blant forhåndsfavorittene, men som kan slå hvem som helst på en god dag, og mye av æren for dette kan vi gi den nye sportslige ledelsen. Rolf Magne Walstad og hans team har virkelig tatt tak i organiseringen av laget på en måte jeg ikke har sett noe i nærheten av på mine fem år i klubben, og når gutta merker at støtteapparatet gir det lille ekstra, så er det akkurat det de gir tilbake.

Med all mulig respekt til det tidligere sportslige regimet, så føler jeg endelig at vi har en profesjonell sportslig ledelse, som både er fotballfaglig kompetent, og dyktige organisatorisk.

Oddrane på fredag

Som jeg skrev innledningsvis så er det duket for årets første match i morgen, og hva vi har i vente fra Odd vet jeg overhodet ikke. Det jeg kan fortelle er at innsatsen på trening de siste ukene har vært fantastiske, og noen har utmerket seg veldig bra. Diego Guastavino fikk i julen en ekstra måned hjemme i Uruguay for å være sammen familien sin, og for hans mentalhelse tror jeg dette var meget bra. Vi var litt spente på hvordan han ville være fysisk da han kom tilbake til Norge, men han hadde fulgt den individuelle treningsplanen han hadde fått av klubben til punkt og prikke, og ser bedre ut enn på lenge, noe vi selvsagt er glade for!

Egentlig burde jeg nevne flere spillere, for det er mange som har tatt et steg opp, men i denne omgangen nøyer jeg meg med Diego. Vil dere se resten av gutta i aksjon får dere nesten reise til Skien i morgen.

Har du ikke muligheten til det du jo alltids følge kampen på lyn.no, der vi i år vil fortsette med vår populære LIVE-oppdatering fra kamper i inn og utland.

Med ønske om en god helg til alle Lyn-supportere.

Joachim Westher Andersen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag