Gå til sidens hovedinnhold

Årets bil

Da utvalgte motorjournalister på tampen av fjoråret var samlet for å kåre Årets bil 2006, endte flertallet på Renault Clio.

Noen syntes kanskje det var et litt rart valg for ved første øyekast virker bilen ganske så ordinær. Men ved nærmere ettersyn har den helt klart detaljer som er vel verdt å honorere.

En bil en del over størrelsen av småbil utenpå, men romslig inni. Under lokket bak kan man stappe relativt mye, men her som ved så mange andre biler, må man løfte bagasjen over "dørstokken". Som sagt - ikke akkurat noe blikkfang, men når man først kommer på plass - uansett om det er foran eller bak, føler man en diskret komfort. Og kjøreegenskapene sitter som de skal. Dette er bilen som har sine egenskaper som er like gode om man befinner seg i bytrafikk eller ute på ferie-landevei.

Og et variert utvalg av motorer byr på kombinasjonen kraft og nøysomhet. Bra akselerasjon på lavt turtall gjør at man slipper den stadige bruk av girspaken.

Titt på fuglene

Spesielt nå når vi går mot den varme og forhåpentligvis solrike sesongen, er det store takvinduet et klart pluss. Rik anledning til å titte på himmelen og småfuglene synes nok de yngste passasjerene spesielt godt om. Prisen er kr. 7.500,-ekstra.

Vår prøvebil var utstyrt med en 1500 diesel-motor på 70 hester. En kjapp sak i forhold til andre vi har hatt av samme størrelse. g man kjører langt på den 55 liter store tanken.

Prisen

Det er heller ingen grunn til å rynke på nesen av prisen. Med mye standardmontert utstyr leveres den fra 216.000,-. Og putter man på det nevnte vinduet i taket, elektronisk klimaanlegg, aluminiumsfelger og perlemor metallic-lakk for til sammen 20.000,-, får man en bil som så absolutt kan forsvare betegnelsen "Årets bil".

Reklame

Lansert i dag: Dette er det eneste stedet du får tak i Ultraboost 21