RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Årets forbilde!


 
 
Farooq Farooqi ble tirsdag hedret for sin innsats som koordinator for X-ray og positivt forbilde for ungdom i Oslo.

Statssekretær Lotte G. Knutsen delte ut prisen og roste prisvinneren for å være en inspirator og rollemodell for barn og unge. Hun kunne også fortelle at Barne- og likestillingsdepartementet som deler ut prisen har bestemt seg for å gi prisen et nytt navn : Årets forbilde.

Her er juryens begrunnelse for utvelgelsen av kandidaten for Årets forbilde 2008:

Kandidaten oppfyller alle kriteriene for denne prisen. Juryen har lagt spesielt vekt på at han gjennom sin jobb og på frivillig basis har gjort en stor innsats for ungdommer i mer enn 30 år. Måten han har organisert dette arbeidet på har bidratt til demokratiutvikling blant ungdommer.

Ved siden av å være koordinator for X-Ray, har han også engasjert seg i andre ungdomsgrupper ved å gi råd og praktisk bistand. Hans innsats har bidratt til å bringe ungdom sammen på tvers av nasjonaliteter. Hans arbeid og tålmodighet har inspirert mange ungdommer til å ta ansvar for sin egen situasjon. Dette er et viktig ledd i integrering i et langtidsperspektiv.

I tillegg til sin stilling som koordinator for X-Ray Ungdomskulturhus, har han hatt en rekke verv innenfor ulike organisasjoner.

Vinneren bidrar med råd og erfaringer for å bedre ungdommenes vilkår generelt. Han er således en god rollemodell for mange ungdommer.

Etter hvert har han oppnådd et stort kontaktnett og brukes av mange foreldre som en "rådgiver" innenfor sosiale og barnevernfaglige spørsmål. Det er altså ikke bare ungdommen som har tillit til ham; han nyter også stor respekt hos de voksne. Dette gir ham en viktig rolle som brobygger mellom generasjoner.

Hans innsats for å styrke X-Rays deltakelse i ulike ungdomsfora, både nasjonalt og internasjonalt, bekrefter at han er en ildsjel og at han utvilsomt er en verdig prisvinner.

Vi mener at prisen vil gi ham en oppmerksomhet han fortjener.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere