RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det er slik vi forbinder med en deilig badehelg (Hvervenbukta), men allerede nå til helgen kan det bli trafikk til strandperlene.
Det er slik vi forbinder med en deilig badehelg (Hvervenbukta), men allerede nå til helgen kan det bli trafikk til strandperlene. Foto: Arkivfoto.

Årets første badehelg?

Om værgudene blir i godlune, kan vi nå til lørdag og søndag få årets første badehelg. Men kanskje vanntemperaturene skremmer?

OSLO: Når Friluftsetaten begynner å måle vanntemperaturene, er det et tegn på at vi er i sommersesongen. Mandag ble termometerne dyppet i både saltvann og ferskvann, og full oversikt for nærmest hver en av byens strandperle og markavann kan man lese på etatens nettside.

SE BADETEMPERATURENE HER!

Temperaturene måles hver mandag, onsdag og fredag i juni, juli og august.

Nordstrands Blad har flere ganger skrevet om de som påstår det er
nydelig å bade hele året. Nå begynner sesongen for de som er litt mer pysete.

Direkte sommerlig er det imidlertid ikke ennå. Lurest er det kanskje å bare vake i vannskorpa eller holde seg på den grunneste grunne. Der er det ikke helt ille. De offisielle målingene viser temperaturer fra 11 til 14 grader - og med en vinner, nemlig Ulsrudvann som kan friste med hele 15 grader.

dittOslo har en uformell avstemning: Hva er den beste badeplassen? Alternativene er Huk, Hvervenbukta, Badedammen på Grorud og Frysja. Foreløpig leder Hvervenbukta med 35 prosent av stemmene. Svar på "Dagens spørsmål" på dittOslos forside du også!

Og vil man vite enda mer, så publiserer Helse- og velferdsetaten jevnlig resultater på nett etter at de har tatt vannprøver i fjorden.

SE RESULTATENE AV VANNPRØVENE HER!

Men uansett temperaturer og kvaliteter - nå begynner sommersesongen, og det er altså mulighet til å ta seg et bad. Husk stort håndkle!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere