RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Årets første blåveis


Hepatica nobilis
Hepatica nobilis
Klimaforandringer eller ikke, en mild vinter har det i alle fall vært og 23. januar dukket de første blåveisene opp i hagen til Else Sørli.

NORDSTRAND: Det er litt skremmende sier Else Sørli som også for syv til åtte år siden opplevde at blåveisen kom tidlig, men da ikke før 26. januar.

Trosset sur vestavind

I hagen på vestsiden av huset i Mosseveien 199 er det tydeligvis gode vekstforhold. To blåveiser sprang ut for en uke siden. De ser ut til å ha klart seg bra, tross sur vestavind.

Else Sørli kan også fortelle at det tidligere var drivhus, drueranker og tomatplanter i hagen utenfor det vel hundre år gamle huset.

Blåveisen blomstrer vanligvis ikke før i april-mai, men det hender den blomstrer tidligere.

Dette er ikke vanlig og ekstremt tidlig. Hovedblomstringen er som regel ikke før mye senere, men når det er så mild som det er nå lokkes den fram i blomst, forteller Tommy Tønsberg som er redaktør i Norsk Hagetidend som utgis av Det norske hageselskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere