Gå til sidens hovedinnhold

Årets hip-hopbegivenhet?

Det kan fort bli en legendarisk aften på Betong i kveld, med Paris, Beatnuts, Lords of The Underground, Tha Alkaholiks og Jeru The Damaja på scenen.

MAJORSTUEN: Studentersamfunnet booker som en overmodig festival i disse dager, og vi blir like (positivt) overrasket hver gang et nytt navn føres på programmet. I kveld er det duket for en begivenhet norske hip-hophoder sjeldent ser maken til: fem legendariske artister på samme scene, og samme kveld. Hip-hopmagasinet KingSize har tyvlånt rikskringkastingens skryteterm "Gullrekka" for å beskrive de fem, aktuelle artistene.

Kontroversielle Paris (San Francisco, California) har gitt ut åtte plater siden debuten i 1990, og driver fremdeles plateselskapet Guerrilla Funk, som blandt annet har gitt ut legendariske Public Enemy.

Duoen Beatnuts (Queens, New York City) er nok dessverre vel så kjent for å slenge med leppa om Jennifer Lopez' manglende kreativitet, som de er for sine fjorten album.

Vi må jo si at Studentersamfunnet virkelig har truffet spikeren på hodet ved å sikre seg Lords of the Underground - en av få hip-hopgrupper med bakgrunn fra akademia. Trioen bak det ubeskjedne bandnavnet møttes på Shaw University i sin tid.

På tross av bandnavnet har The Alkaholiks skrevet låta "21 And Under" (en referanse til debutalbumet "21 and Over") hvor de advarer mindreårige mot alkoholens mange faremomenter.

Jeru the Damaja regnes som en av hip-hopens største lyrikere, og står bak et av de virkelige store albumslippene i hip-hophistorien med The Sun Rises in the East. Konserten finner sted på Betong klokken 20:00 i kveld.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot