*Nettavisen* Nyheter.

Årets kunstner

Marianne Leegaard er Årets kunstner under den 31. Lions-utstillingen på Nordstrand.

Lionsklubben på Nordstrand har sin årlige utstilling til helgen, og de har valgt ut Marianna Leegaard som årets kunstner.

NORDSTRAND: Lionsklubben på Nordstrand arrangerer i helgen 22. -23.november sin 31. kunstutstilling. I år er det rundt 70 kunstnere som stiller ut i lokalene til Nordseter skole.

Årets kunstner

Hvert år velger klubben ut en Årets kunstner som får spesiell oppmerksomhet under utstillingen. I år er det Marianne Leegaard fra Bekkelaget som har fått denne æren.

Marianne Leegaard er sykepleieren som kombinerer det å ha et yrke der hverdagen kan være ganske tøff med det å bruke sin fritid til å få utløp for sine kunstneriske evner. Det er fjerde gang Marianne Leegaard stiller ut på Nordstrand-klubbens Kunstutstilling. Også her har salget vært meget bra.

Jeg har fått en rekke henvendelser om utstillinger, men foreløpig har jeg ikke hatt mulighet til å etterkomme etterspørselen. Men til neste år vil jeg kanskje kunne etterkomme noe mer da jeg vil gå over til 80 % stilling som sykepleier, og vil bruke en dag i uken til å male, sier bekkelagskunstneren som gleder seg til å kunne bruke mer tid på sine kunstneriske aktiviteter.

Marianne Leegaards kunst er nonfigurativ, men hennes bilder er figurative nok til å skape tilstrekkelig assosiasjoner. Hun bygger ut bildene med ornamentikk-strukturer. Bildene er varme, skjønne og samtidig mystiske.

Sammen med sin mann henter hun grunnlaget for fargene i naturen gjennom å plukke med seg steiner, jord og annet når de er på hytta. Når de kommer hjem, lager de fargene som hun bruker til bildene.

På spørsmål om hvor hun vil plassere sin kunst, svarer hun: Jeg er lite opptatt av trender, og maler derfor det jeg føler mest for.

Hun har en drøm om en gang å kunne ha sitt eget atelier, men foreløpig blir arbeidsdelingen 80 % jobb og 20 % kunst.

Maling gir glede, men det er også svært hyggelig at bildene blir kjøpt, avslutter Marianne intervjuet.

Flott utstilling

Årets kunstutstilling tror vi vil bli den beste, sier ansvarlig for kunstutstillingen, Ketil Stuan. Ikke bare har vi en flott utstilling med rundt 70 kunstnere, men blant disse kunstnerne har vi flere unge og lovende enn tidligere år. Selve rammen rundt utstillingen med hyggelig taffelmusikk i bakgrunnen mens man vandrer rundt i lokalet, eller nyter en kopp kaffe med gode kaker, gir en ekstra hyggelig opplevelse, avslutter en spent Ketil Stuan.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.