Årets løftebrudd mot østkanten

 

  Foto: ARKIVFOTO

Klikk på bildet for å forstørre.

Bjørnar Moxnes (R)

I bystyrets budsjettdebatt 8. desember ba jeg de borgerlige partiene begrunne hvorfor de legger ned Hersleb skole. Man bør forvente at de klarer å argumentere presist for et såpass drastisk vedtak. Svarene jeg fikk var mildt sagt uklare:

Jeg utfordret Venstres gruppeleder Ola Elvestuen, og viste først til et oppslag i Østkantavisa 15.11.2007, der det sto: «Venstre vil gjøre Hersleb skole til et kunnskapssenter. Slik skal både skolen og området rundt bli et attraktivt område».

Jeg viste deretter til Østkantavisa 13.01.2010, der vi kunne lese: «Venstre går inn for rehabilitering av Hersleb skole».

Til slutt henviste jeg til Østkantavisa 8.11.2010: «Vi vil bevare Hersleb. Gamle Oslo Venstre krever at byrådet skrinlegger planene om å legge ned Hersleb». Deretter spurte jeg Elvestuen om det ikke er et grovt løftebrudd mot østkanten når Venstre nå stemmer for nedleggelse av Hersleb.

BJØRNAR MOXNES (R): – Rasering av Hersleb skole

Elvestuen svarte at oppslagene i Østkantavisa beviser Venstres langvarige engasjement for Hersleb skole(!). Maken til arroganse skal man lete lenge etter. For ikke å snakke om spriket mellom liv og lære i partiet Venstre.

Etter vårt syn er nedleggelse av Hersleb helt ulogisk. Fram mot 2020 får vi 15.000 flere elever i Oslo-skolen. Vi må bygge et klasserom i uka i ti år, hvis vi skal få plass til alle. Elevtallsveksten vil være spesielt sterk i indre Oslo øst. Likevel velger Frp, Høyre, KrF og Venstre å legge ned Hersleb skole. Dette er ulogisk, og det er dessuten i strid med bystyrets enstemmige vedtak fra 27.01.2010: «Byrådet bes legge frem en plan for opprustning av Hersleb skole».

BYRÅDET: Vil legge ned Hersleb skole

Nedleggelse er ikke rehabilitering. Nedleggelse er det omvendte av rehabilitering. Elever i indre Oslo øst mister nå nærskolen sin. To elevkull får flytte samlet til F 48, men deretter vil elevene bli spredd for alle vinder. Dette er et svik mot Oslo indre øst, og de borgerlige ville aldri gjort noe liknende med en skole på vestkanten.

I budsjettet for 2011 sier dessuten de borgerlige ingenting om at lærerne får flytte samlet sammen med de to årskullene til F 48. Konsekvensen er at læringsmiljøet blir splittet opp. Byrådet har tidligere unnskyldt nedleggelsen med at de skal lage en ny ungdomsskole der Sofienberg vgs ligger i dag. Men da Rødt spurte om tidshorisonten for dette, fikk vi til svar at Sofienberg først står klar i 2015-2016. Det betyr at 5 til 6 årskull med ungdom i Herslebs inntaksområde vil stå uten felles skole eller nærskole. Dette er respektløst overfor befolkninga i indre Oslo øst!

ELEVER: – Vi er Hersleb! Vi er Hersleb!

Rødt foreslo i budsjettet for 2011 at Hersleb skole i stedet skal rehabiliteres, og at dette arbeidet skal starte våren 2011. Dette ble dessverre stemt ned av de borgerlige partiene. De satser på at østkant-befolkninga har kort hukommelse, og at alt vil være glemt ved valget neste år. Jeg tror høyresida tar feil. Vi glemmer ikke nedleggelsen av Hersleb skole!

Bjørnar Moxnes
Gruppeleder Rødt

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.