RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Årets Navn 2008: Andres Diaz


Andres Diaz (midten) gratuleres av frivillige og brukere på Café Condio. FOTO: Erik Tangen
Andres Diaz (midten) gratuleres av frivillige og brukere på Café Condio. FOTO: Erik Tangen
Våre lesere har talt: Andres Diaz, senterleder ved Café Condio, er årets navn i Bydel Frogner.

BYDEL FROGNER: E-postene og telefonene har strømmet på siden vi utlyste kåringen av Årets Navn i Bydel Frogner. Opptellingen av stemmene levner ingen tvil: Andres Diaz er den soleklare vinner, med nesten tre ganger så mange stemmer som nummer to, Anne Helset .

Veldig, veldig morsomt. Det har ikke gått helt opp for meg enda, sier hovedpersonen selv, da undertegnede og Lokalavisen Frogners ansvarlige redaktør Ivar Brynildsen møtte prisvinneren på Café Condio mandag kveld.

Fra feiring til kamp

2008 var et flersidig år for det bejublede ressurssenteret på Majorstuen. I september feiret de både femårsjubileum og besøksrekord.

Feiringen fikk knapt lagt seg før Diaz igjen måtte kjempe for Condios fremtid: knappe tre uker etter jubileumsfesten kom det frem at bydelsadministrasjonen på Frogner ville gå inn for å kutte den økonomiske støtten på 1,2 millioner kroner, som følge av et betydelig innsparingsbehov.

Julegave på forskudd

Diaz engasjerte brukerne, og møtte opp i budsjettforhandlinger og bydelsmøter, i et iherdig forsøk på å redde ungdomstilbudet.

Den 16. desember fikk Diaz, og ikke minst 13 000 ungdommer i Oslo vest, en julegave på forskudd fra bydelen: Condio var reddet!

Roses

Selv om majoriteten av Diaz' stemmegivere er brukere av Condio, er det også mange andre som har latt seg merke av innsatsen han og de frivillige legger ned.

Jeg er 79-modell, og oppvokst på Frogner. Familien min jobbet mye, så under skoleferier var jeg mye på klubbturer, som har gitt meg mange, gode minner. Café Condio er et fantastisk engasjement, som vi trenger sårt, om vi ser på mangelen på tilbud for barn og unge i bydelen, skriver Julie Storhaug i begrunnelsen for hvorfor hun stemte på Diaz.

Under feiringen av Condios femårsjubileum roste barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt (Ap) Diaz' engasjement for vestkantsungdommen

Det er viktig med mangfold, vi trenger personer fra ulike miljøer, ikke bare sosionomer og pedagoger. Jeg tror Diaz er et godt forbilde for mange her, sa hun den gang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere