*Nettavisen* Nyheter.

Årets tegning kåret

Ina Haugane Braathen (12) ved klasse 6a på Marienlyst skole ble årets stolte og verdige vinner av telefonkatalogen Din Bydels lokale tegnekonkurranse.

MARIENLYST: Jeg er bare så utrolig glad nå, sier en opprømt Ina.

Oppgaveteksten for årets tegnekonkurranse var "Tegn noe du er opptatt av i bydelen din. Skriv også kort hvorfor akkurat dette opptar deg."

Inas vinnertegning viser en fugl som nester i et tre. Ideen til motivet skal hun visstnok ha funnet i et tre, rett utenfor klasserommets vindu.

Med sine sterke og klare farger, samt sin overbevisende tekniske utforming, lot juryen seg overbevise om at dette bare måtte bli årets tegning for St. Hanshaugen bydel.

Mye arbeid

Inas klassekamerater kan fortelle at hun har lagt mye arbeid i tegningen. Hele tre timer skal visstnok ha gått med for å få frem det flotte motivet. Selv forklarte Ina tegningen med sin kjærlighet til dyr.

Jeg er veldig glad i dyr. Derfor synes jeg det er viktig at vi alle passer på og tar godt vare på dem, sa Ina beskjedent.

Heder og ære

For det er litt av en bragd Ina her har klart. Foruten å få sin tegning på katalogens forside i ett år, fikk hun også en mp3-spiller. I tillegg fikk klassen hennes en pengepremie på 2000 kroner. I tillegg vanket det brus og skolebrød til samtlige under utdelingen.

Dette brakte applausen til nye høyder blant vinnerens kamerater. Ina selv så ut til å ta det hele med mer fatning.

Jeg er veldig overrasket, men mest av alt kjempeglad, sa Ina, mens hun tok sin nye mp3-spiller nærmere i øyesyn.

Overrasket

Tegnekonkurransen startet opp i 1990, og hvert år kommer det inn cirka 18.000 tegninger på landsbasis. Gjennom et profesjonelt jurysystem siles deretter de beste tegningene ut.

Vinneren holdes hemmelig helt frem til premieutdelingen finner sted. Forbauselsen var derfor stor da representanter fra bydelsadministrasjon og Findexa, samt Lokalavisen, uanmeldt toget inn i klasse 6a og annonserte vinneren.

I fjor kom vinneren fra Bolteløkka skole. Derfor er det ekstra fint at vi i år befinner oss på Marienlyst skole, fortalte Tone Frønes, en tydelig fornøyd bydelsdirektør.

Lokal

Telefonkatalogen Ditt Distrikt kommer i Oslo ut under navnet Din Bydel. Totalt gis det ut 15 kataloger, tilsvarende Oslos bydeler. Hver katalogforside prydes med en barnetegning fra en lokal sjetteklassing.

Lokalavisen sender de hjerteligste gratulasjoner til Ina og klasse 6a på Marienlyst skole.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag