*Nettavisen* Nyheter.

Årets tøffeste kamp

Etter en uke med landslagspause er det endelig klart for litt skikkelig fotball igjen, og for Lyn venter kanskje årets vanskeligste kamp. Stabæk på Nadderud er noe alle kan komme til å slite med, og Rosenborg er ett av lagene som har reist derfra uten poeng.
Jeg var en av dem som før sesongen var helt sikker på at Stabæk kom til å få det tøft, men dette er ord jeg har måttet bite i meg ovenfor de få jeg kjenner som heier på denne grå musen fra Bekkestua.
For rent fotballmessig er de så langt unna en grå mus man kommer, for de har nemlig funnet en suksessoppskrift som ser ut til å funke. Veigar Pall Gunnarsson, Daniel Nannskog og Somen A. Tchoy, sammen med trener Jan Jonsson, er et funn for norsk fotball, og alle sammen har bidratt til å heve nivået betraktelig for Bærumslaget.
Da Stabæk spilte mot Lillestrøm på Åråsen for snaue to uker siden, satt jeg klistret til boksen for å finne ut av hvor gode Stabæk egentlig var, og dessverre kunne jeg bare slå fast at de egentlig var mye bedre. De spilte ikke en fantastisk fotballkamp, men det hele virket så solid, og nettopp det tror jeg er Stabæks styrke dette året.
HamKam knuste Rosenborg på Lerkendal i fjor, men rykket ned. Dette sier noe om ustabiliteten til hedmarkingene, og grunnen til at jeg nevner dem spesielt er at Stabæk er dette lagets totale motstykke. Det er ikke sikkert de vinner 4 1 på Lerkendal, men du kan ta deg fanden på at de ikke kommer til å havne i nærheten av nedrykksstreken. For selv på en dårlig dag kan de lure med seg et poeng eller tre, og slikt lukter det medalje av.
Så hva er det Lyn bør frykte når vi tar den korte turen til Bærum? For det første bør vi sørge for å brekke opp spissparret deres. Får Veigrar Pall Gunnarssson og Daniel Nannskog herje med midtforsvaret vårt, skal det bli tungt i klokkesvingen utover søndagen. På samme måte er det viktig at Stefan Gislason gir Somen A. Tcjoy minimalt med rom slik at ikke han får slått de briljante pasningene sine.
Det som gjør Stabæk så ekstremt sårbare, og som Lyns sportslige apparat bør tenke på, er konsekvensen av å sette ut disse tre spillerne. Det blir det samme som å ta sylinderen ut av en Formel-1 bil, og sende den ut mot en Maclaren i Monaco.
Dette tror jeg Henning og resten av det sportslige apparatet tenker på, så jeg tar det nærmest for gitt at dette er noe de trener på. Men om de klarer å demme opp for Tippeligaens beste spisspar er noe helt annet.
Som vanlig vil jeg derfor oppfordre alle som leser dette om å ta på seg Lyn-effektene, kjøpe en billett til kampen, og gi gutta den støtten de trenger. Det er ikke lenger enn et par uker siden hvor Indridi Sigurdsson sa til LynTV at støtten fra tribunen kan være det lille ekstra som vipper dette i vår favør.
Så med det i bakhodet bør det være liten tvil om hva du gjør søndag kveld.
Båtturen kan du ta på dagen.
Vi sees på Nadderud.

Fotballhilsen
Joachim Westher Andersen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.