RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arild Knutsen er «Årets navn»


– Jeg tar ikke dette personlig, det er for mye for lille meg, sier Arild Knutsen, som mener «Årets navn»-utmerkelsen må deles med alle som som jobber for å bedre ruspolitikken.
– Jeg tar ikke dette personlig, det er for mye for lille meg, sier Arild Knutsen, som mener «Årets navn»-utmerkelsen må deles med alle som som jobber for å bedre ruspolitikken.
Arild Knutsen er «Årets navn» i Oslo indre øst. Vinneren selv synes nesten det blir litt for mye av det gode.

JERNBANETORGET: – Dette blir litt for stort for lille meg, sier nyutnevnt «Årets navn» i Oslo indre øst, Arild Knutsen.

Men likevel – glad er han, og han mener utmerkelsen dreier seg om så mye mer enn bare han selv.

Les også: – Fantastisk engasjement

– Ikke personlig

– Det er jo helt fantastisk og det er fordi jeg tar det så lite personlig. Dette er en gest fra indre øst, som dreier seg om at folk vil ha en endring sier Knutsen.

– Jeg er kjempeglad, samtidig er det en stor frustrasjon at det ikke skjer mer, sier han, da Østkantavisa møter han ved Oslo S, bare noen meter fra byens tyngste rusmiljø.

Les også: Arild Knutsen: – Rusavhengige blir trua av politiet

Knutsen er daglig til stede i området, noe som merkes godt. Mens vi gjør intervjuet kommer stadig rusavhengige bort og slår av en prat. Noen får askorbinsyre, saltvann og annet brukerutstyr, mens andre takker han for hjelpa.

– Arild redda meg, men da så jeg ikke ut som jeg gjør nå, forteller en kvinne.

– Ja, jeg husker jeg møtte deg her inne, da så du ikke ut, sier Knutsen og gir henne en god klem.

Kvinnen har nå fått et sted å bo og hun går på subutex. Hun er bare en av mange som har fått hjelp av «Årets navn»-vinneren.

Selv vil han bruke utmerkelsen til nok en gang å løfte problemstillingene som ligger hans hjerte nærmest.

– Prekært behov for hjelp

– Det har nesten blitt en belastning å gå her nede. Hver eneste dag ser man mennesker med åpenbare og prekære behov for hjelp, men som ikke får det. Den overkriminaliseringen og gapestokkmentaliteten vi ser gjør at mange blir fanga inn i en ond sirkel, sier han.

Samtidig er ikke alt helsvart. På slutten av fjoråret ble han kåra til «Årets osloborger» i Aften. Nå er han også «Årets navn» i Østkantavisa. Det betyr mye.

– Har du merka noen endring?

– Ja! Mine argeste motstandere ber meg nå om å holde foredrag og jeg ser en kjempeutvikling. Samtidig må vi ikke bare prate, vi må handle. Den type støtte som dette gir er med på å belyse virkeligheten og det er med på å gi innsikt i problemene, sier Knutsen.

BLI FAN AV ØSTKANTAVISA PÅ FACEBOOK

– En verdig vinner

Heller ikke her i redaksjonen har Knutsens arbeid gått upåaktet hen.

– Foreningen for human narkotikapolitikk har gjort en formidabel innsats for å vise at narkomane i Oslo må behandles som mennesker. Dette burde være selvsagt, men alt for mange tenker nok at denne problematikken dreier seg om «oss» og «dem», eller «vi som er vellykka» og de «narkomane», sier redaktør Nils Skumsvoll.

– Det er en ære å kunne utnevne ildsjelen Arild Knutsen til «Årets navn» i Østkantavisa. Leserne våre har engasjert seg sterkt i stemmegivningen, og denne gangen var det altså Arild Knutsen som framstod som den flest lesere mente fortjente prisen, sier Skumsvoll.

Les også: Årets navn 2008: Jørgen Foss

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere