RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arkeologiske undersøkelser på Voldsløkka

I disse dager gjøres det arkeologiske undersøkelser på Voldsløkka i forbindelse med den nye tunnelen som skal føre vannledningen fra Maridalen til Voldsløkka.

Voldsløkka: Vann- og avløpsetaten er i gang med reguleringsplanarbeidet for en ny tunnel med vannledning fra nye Oset vannrenseanlegg i Maridalen til Voldsløkka. Hensikten med prosjektet er å sikre vannforsyningen og oppnå best mulig vannkvalitet for en stor del av byens befolkning, melder Vann- og avløpsetaten på sine nettsider.

Byantikvaren har krevd at det foretas arkeologiske registreringer av planområdet fordi det tidligere er gjort flere arkeologiske funn i nærområdet til Voldsløkka.

De arkeologiske undersøkelsene omfatter hovedsakelig avdekking av det øverste jordlaget i utvalgte områder. Omfanget er ikke klart definert og vil avhenge av eventuelle funn på stedet. Undersøkelsene utføres i regi av Byantikvaren og skal etter planen foregå de to første ukene i juli.

De berørte områdene av undersøkelsen har stor betydning for rekreasjon og sport i nærområdet. Når Byantikvarens fornminneregistrering er avsluttet, vil Vann- og avløpsetaten med en gang utføre gartnerarbeid for å sette de berørte arealene tilbake til opprinnelig stand, melder Vann- og avløpsetaten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere