RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arkitektpris til Mortensrud kirke


Mortensrud kirke får nå nok en pris denne gangen Norske arkitekters landsforbunds høyeste utmerkelse.
Mortensrud kirke får nå nok en pris denne gangen Norske arkitekters landsforbunds høyeste utmerkelse.
Mye pent er sagt om Mortensrud kirke. Nå kommer enda en pris.

MORTENSRUD: Torsdag 3. april kan representanter for arkitektkontoret Jensen & Skodvin som tegnet Mortensrud kirke, møte opp i det nyåpnete Arkitektmuseet for å ta imot en høythengende pris.

"Vi har gleden av å meddele dere at NALs Landsstyre har fattet enstemmig beslutning om å tildele A.C. Houens Fonds Diplom for fremragende arkitektur til Mortensrud kirke" heter det i et brev til arkitektkontoret.

NAL (Norske arkitekters landsforbund) forteller at det i år deles ut priser for fem bygninger, og at det er en spesielt oppnevnt faglig bedømmelseskomité som har funnet frem til de verdige vinnerne.

Norges fremste

A.C. Houens fonds Diplom er Norges fremste arkitekturpris med en ubrutt tradisjon så langt tilbake som til 1902. NAL er ansvarlig for å opprettholde tradisjonen og står for utdelingen i samarbeid med Kultur- og kirkedepartementet. Kulturminister Trond Giske deler ut prisen.

Det er god tradisjon i forbindelse med denne prisen at det ikke bare er byggets arkitekter som fremheves, men også de øvrige aktørene som har bidratt til det gode resultat, sier NAL-presidenten Jannike Hovland.

Selve prisen består av en bronseplakett som tildeles byggets eier og som forutsettes blir montert på egnet sted på bygningens fasade. Arkitekten får diplom.

Det var en meget hyggelig meddelelse at Mortensrud kirke får nok en pris, sier Stig Fossum som både var leder av Mortensrud menighetsråd og leder av byggekomiteen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere