Arne fenga Tveten

Arne Bendiksen signerte villig plater og bøker for de fremmøtte.

Arne Bendiksen signerte villig plater og bøker for de fremmøtte.

Bergenseren som har preget norsk musikkliv i en mannsalder stortrives på Tveten gård.

Grete Olsen og Jorun Semmerud var to av dem som hadde våget seg ut.

Selv i snøkavet var det nesten fullt i finstua på Tveten gård, da Arne Bendiksen delte gamle slagere med andre sangglade. Sprek og som alltid med på notene.

TVEITA: Overraskende mange hadde trosset snøkavet for å få med seg slagerparaden til Arne Bendiksen. Og selv Lokalavisens utsendte mimret med, da den tapre siste Mohikaner mente at ville vesten ikke var som før.

I rampelyset

Han har vært kapellmester for Arnardo og som alle gamle sirkushester trives han best i rampelyset.

Har så lyst. Rett og slett, svarer Arne Bendiksen på spørsmål om hvorfor han fortsatt står på. Og han legger til:

Noen opptrer for publikum. Jeg opptrer sammen med publikum. Når jeg ser gleden i øynene på dem som hører på, så er det belønning nok til å fortsette.

Gamle skatter

I tillegg til artisteriet holder den bolde bergenser også liv i sine plateselskap. Han sitter med rettighetene til en stor kulturskatt. Utallige er de norske artistene som har lagt igjen spor på rillene til Arne Bendiksen, og fortsatt samler han.

Jeg har også fått kjøpt rettighetene til de norske utgivelsene på RCA, Norsk Grammofonselskap og flere til, sier den glade sanger og fortsetter:

Jeg startet AB Records alt i 1957 og det er jo ikke lange stunden, ler Bendiksen og nevner noen av artistene han har lansert. Wenche Myhre, Kirsti Sparboe, Vanguards og Beatnicks.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.