RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arresterte mødre

Seks mødre fra "Mødre mot giftdumping" ble i formiddag arrestert på lekteren ved Malmøykalven.

OSLO: Ved halv seks tiden mandag morgen gikk seks mødre fra "Mødre mot giftdumping" til aksjon på lekteren som ligger utenfor Malmøykalven. De lenket seg fast og hindret at "Mudder 079", som kommer med slam fra Bjørvika, fikk legge til lekteren som pumper slammet ned til dypvannsdeponiet.
Politiet ba oss om å ta til fornuft å oppgi aksjonen. Vi tok til fornuften og ble sittende på lekteren, sier Nina Cecilie Hanssen.
Ved 12.30-tiden valgt politiet å klippe vekk aksjonistene. De ble så fraktet til land på en av havnepolitiets båter. De seks mødrene slapp bøter etter den ulovlige aksjonen.
Vi slapp bøter, men fikk en advarsel fra politiet om at det ble bøter neste gang, sier Nina Cecilie Hanssen.
For tre uker siden aksjonerte "Mødre mot giftdumping" på den samme lekteren. De har nå fått støtteerklæringer fra hele landet og forsikrer at de kommer til å gå til aksjon igjen.
Dette er ikke bare en kamp for Oslofjorden, men en kamp for hele kysten. Vi kommer garantert til å gå til ny aksjoner hvis ikke politikerne tar til vettet, sier Hanssen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere