Gå til sidens hovedinnhold

Årsaken var menneskelig svikt

Tre mennesker mistet livet i godstogulykken på Sjursøya 24. mars. Årsaken til ulykken var menneskelig svikt.

SJURSØYA: Menneskelig svikt på godsterminalen på Alnabru var årsaken til ulykken på Sjursøya 24. mars, konkluderer den foreløpige rapporten fra Havarikommisjonen. Det melder NTB.

Rapporten ble lagt fram i formiddag.

– Det er uklart om arbeidsplanen mellom togekspeditøren på Alna skiftestasjon og skifteleder var en utløsende faktor for ulykken, ble det opplyst på pressekonfersansen. Det melder aftenposten.no.

Det var klokken 13.15 onsdag 24. mars at Oslo politidistrikt fikk melding om en togulykken på Sjursøya. 450 meter med godsvogner hadde begynt å kjøre av seg selv. Disse raste nedover skinnene fra Alnabru til Sjursøya.

– Den tragiske ulykken har påvirket oss alle, og våre tanker går særlig til de omkomne etter ulykken. Tiltakene som tilrådes er å analysere driftsituasjonen på Alnabru og etablere barrierer som hindrer løpske tog å rulle ut fra terminalen. Det er også nødvendig å se på mer permanente tiltak som kan hindre slike ulykker i fremtiden, sier havnedirektør Anne Sigrid Hamran.

Oslo Havn KF registrerer at vognene ble styrt inn på spor 10 på Loenga og at en forventet at en sporsperre her ville stanse vognene. Dette skjedde ikke, og vognene fortsatte ferden ut mot Sjursøya.

Ifølge Statens Havarikommisjon skal vognene ha holdt en hastighet på 90-140 km/t da de traff terminalanlegget på Sjursøya.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar