RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FORNØYD GJENG: Øyafestivalen har blitt en kjempesuksess, men pressesjef Jonas Prangerød, bookingansvarlig Claes Olsen og daglig leder Stein Arne Blomseth hviler ikke laurbærene. De ser hele tiden etter forbedringsmuligheter, og har gjort en del konkrete endringer til årets musikkfest i Middelalderparken.
FORNØYD GJENG: Øyafestivalen har blitt en kjempesuksess, men pressesjef Jonas Prangerød, bookingansvarlig Claes Olsen og daglig leder Stein Arne Blomseth hviler ikke laurbærene. De ser hele tiden etter forbedringsmuligheter, og har gjort en del konkrete endringer til årets musikkfest i Middelalderparken. Foto: FOTO: LARS WEIMOTH

Artistene lover magi

Hver dag vil 15.000 mennesker dele musikkopplevelser i Middelalderparken. Det er festivalledelsen glad for.

SENTRUM/TORGGATA: Med 130 ansatte i staben, rundt 2.000 frivillige og over 80 artister, satser de alt på skape uforglemmelige inntrykk de kommende dagene.

Del på Facebook

Vi tok en prat med daglig leder Stein Arne Blomseth, pressesjef Jonas Prangerød og bookingansvarlig Claes Olsen på kontoret i Torggata. De er lykkelige og ydmyke overfor det faktum at festivalen nok en gang er utsolgt.

Samtidig har de grusomme hendelsene 22. juli preget oss alle, og vi lurte først på hvordan Øyafestivalen har måttet forholde seg til dette.

Vil årets Øyafestival bli annerledes enn forgjengerne?

Jonas: Alle større arrangementer, som Norway Cup og oss, vil være preget av situasjonen. Vi ønsker samtidig at Øyafestivalen skal være gjenkjennelig for publikum, og vil legge oss tettest mulig opp mot planen. Vi skal ikke la oss knekke av terror og galskap. Vi skal tilby et musikalsk og sosialt pusterom med opplevelser mange har gledet seg til.

Claes: Det kan fort bli en helt spesiell nærhet. De internasjonale artistene gir uttrykk for at de vil gjøre sitt ytterste for å skape ekstra store konsertopplevelser i Oslo. Det kan bli magisk.

Har dere foretatt noen endringer i lys av det som skjedde 22. juli?

Jonas: Nei, egentlig ikke. Det blir en verdig markering, men innholdet er ikke klart. Jeg regner med at artistene også vil sette ord på tragedien på sin måte fra scenen.

Claes: Vi har vært i tett dialog med kulturministeren, Politiet og med AUF. Nå har vi latt situasjonen synke inn litt. Det blir en gjennomtenkt markering.

Hvilke reaksjoner har dere fått fra de internasjonale toppartistene? Har noen ønsket å avlyse?

Claes: Nei, ingen har avlyst. Men mange av artistene har bedt om informasjon om det som har skjedd og om hva som rører seg i Oslo og Norge. Vi sendte ut en e-post med et ønske om å inkludere dem i vårt fellesskap og inspirere dem til å bidra for å ta hverdagen og Oslo tilbake. Det fikk vi meget god respons på.

Jonas: Allerede søndag 25. juli fikk vi telefon fra Anniken Huitfeldt. Hun var naturlig nok i tett dialog med AUF og sa at hun var veldig opptatt av at Øyafestivalen gikk som planlagt. Da vi også fikk avklart dette med Politiet, valgte vi å kjøre på.

Hvilken rolle kan en av Norges mest populære musikkfestivaler spille i en tid som dette?

Stein Arne: Vi har musikk i mange former. Folk vil søke sammen i Middelalderparken. Å dele kulturopplevelser kan være en fin måte å komme videre på.

Hva er dere mest fornøyd med foran årets festival?

Jonas: Det er fantastisk at vi er utsolgt. Da har vi lyktes med et variert program.

Claes: I år kommer det mange publikummere fra andre land fordi var har spesielle bookinger. Kanye West gjør bare sju konserter i Europa, Guided By Voices (US) gjør sin eneste konsert i Europa hos oss, Pulp (UK) har fått vanvittig gode anmeldelser for de siste konsertene og Jayhawks gjør sin aller første gjenforeningskonsert hos oss.

Stein Arne: Vi har laget mer plass til publikum, men valgt å ikke selge flere billetter. Fjorårets VIP-gjesteområde er flyttet, og dermed har vi frigjort et fint sitteområde mellom Enga og Klubben.

Dere er kjent for gode bookinger og for tidlig å «lukte» artister som vil slå gjennom. Hvilke tidligere bookinger er dere spesielt stolte av?

Claes: Vi var de første i Europa som booket Fleet Foxes, samme med Band Of Horses. Janelle Monáe hadde vi her på hennes første konsert utenfor Atlanta, i 2008. Dessuten har internasjonal presse stadig oppdaget norske artister her; slik som Datarock, Casiokids, 120 Days, Ida Maria og Serena Maneesh. Sånne ting er vi stolte av.

Kan dere trekke fram noen av årets artister folk bør være oppmerksomme på?

Stein Arne: Oslo Ess er helt rå om dagen. De spilte på den minste scenen i fjor. Nå avslutter de onsdagen på Sjøsiden. De spiller også i Hafslundteltet fredag.

Claes: Crystal Fighters fra Spania. Vi så dem I Nederland. De kan stå foran et gjennombrudd.

Jonas: Jeg så Deathcrush på Last Train i februar, og fikk årets hakeslepp. De angrep med iver og lyd. De to jentene der har jobbet som frivillige på Øya i noen år.

Hvilke konserter gleder dere mest til selv?

Stein Arne: Jayhawks.

Claes: Guided By Voices.

Jonas: OFF!
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere