RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elsbeth Monsen drømmer om en forstørrelse av bildene sammen med bruk av tau. FOTO: ELISABETH C. WANG
Elsbeth Monsen drømmer om en forstørrelse av bildene sammen med bruk av tau. FOTO: ELISABETH C. WANG

Arvelig belastet

– Jeg må innrømme det, jeg har brodert mye. Det er fortsatt litt flaut å si. Lørdag debuterer Elsbeth Monsen med utstillingen "Fase 2" på Bogstad Gård.

SØRKEDALEN: – Interessen for tråd og tekstil er en del av morsarven min, forteller Elsbeth Monsen.

Hun har funnet sitt eget uttrykk innenfor tekstilkunsten. Gjennom eksperimentering med ulike materialer har hun i løpet av de fire siste årende funnet et uttrykk og en teknikk hun ikke har sett noen andre utføre.

– Det begynte faktisk med veldig rare ting, men det har gått seg til. I starten limte jeg trådene, i ulike kvaliteter, på plexiglass, men så fant jeg ut at glass, teknisk sett, fungerte bedre, sier hun.

– Må ut

Inspirasjonen til bildene finner Monsen i sitt eget hode. Det kan være ting hun har sett, ulike stemninger og følelser som dukker opp.

– Jeg er tydelig flink til å ta vare på disse bildene inne i meg. Etter en stund hoper det seg opp, og da må jeg bare få dem ut. Noen ganger skisser jeg først opp på papir som jeg legger under glasset, andre ganger legges trådene direkte på limet og glasset, sier hun.

Kunst med hendene

Trådene i ull, bomull, lin, silke, mouliné, perlegarn, gull og sølv gir bildene en ekstra dimensjon. For kunstneren selv er en viktig del av arbeidet at hendene er i direkte kontakt med "lerretet".

– Jeg kunne ikke jobbet med en pensel for jeg liker å være rett på. Med hendene former jeg trådene slik jeg vil ha dem og justeringer er enklere, sier hun.

Selv om Monsen understreker at hun ikke lager portretter av mennesker hun omgir seg med, er de med i en eller annen form i alle motivene.

– Det er mennesker jeg treffer eller er sammen med. Mennesker som gir meg noe, sier hun.

– Godt for øyet

Etter å ha jobbet i interiørbransjen i 15 år er farger, materialer og harmoni essensielle elementer for Monsen. Det må være spennende, det må harmonere, og det må være godt for øyet.

– Jeg er ikke så opptatt av at komposisjonen skal være riktig, men det skal være godt å se på. Sånn er det for meg, og da kan i grunnen folk mene hva de vil om nettopp det, smiler hun.Utstillingen i Østre Fjøs står til 25. april.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere