RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Roy-Arne Hanssen og Høyre-politiker Fredrik Bjerch-Andresen vil at den gamle grusbanen på Kuba skal få det gamle dekket til Dælenenga. – Da vil flere bruke banen, påpeker de.
Roy-Arne Hanssen og Høyre-politiker Fredrik Bjerch-Andresen vil at den gamle grusbanen på Kuba skal få det gamle dekket til Dælenenga. – Da vil flere bruke banen, påpeker de.

«Arver» kunstgresset til Dælenenga

Grusbanen på Kuba er nedslitt og lite attraktiv å spille fotball på. Nå kan kreativ gjenbruk gi etterlengta oppgradering.

GRÜNERLØKKA: Et enstemmig bydelsutvalg på Grünerløkka går inn for å holde av det gamle kunstgressdekket på Dælenenga. Dette skal gjenbrukes på grusbanen på Kuba, slik at banen blir mer attraktiv.

– Jeg la sammen to og to. Siden dette er gjort på Senja hvor jeg kommer fra, må det gå an også her, tenkte Roy-Arne Hanssen.

Kreativ gjenbruk

Hanssen bor et lite fotballspark unna og synes det er for ille at grusbanen nærmest står ubrukt. Når Østkantavisa møter Hanssen og Høyre-politiker Fredrik Bjerch-Andresen, er banen for en gangs skyld i bruk.

– Banen brukes altfor lite. Det er ikke mye som skal til for å få den bedre. Da kan flere av barna i området bruke den, sier han.

Han kom på ideen om gjenbruk av gammelt kunstgress, da han leste i Østkantavisa om at Dælenenga skal få nytt dekke.

– Da tenkte jeg at gresset kan brukes her. Vi slenger på et lass med sand for å rette opp ujevnhetene på banen. Så legger vi på kunstgresset i to lag. Alt gjøres på dugnad, forklarer Hanssen.

Fikk flertall

Han tok opp ideen med Høyre lokalt på Løkka. Der syntes de også ideen var god. Fredrik Bjerch-Andresen er ny nestleder i byutviklingskomiteen. Da saken ble tatt opp, sluttet alle partiene seg til.

– Dette er en god idé som vi ønsker å stille oss bak. Forslaget fikk enstemmighet i bydelsutvalget. Nytt kunstgress er veldig kostbart, men her får vi det jo gratis. Et slikt tiltak vil bidra til at flere bruker banen, sier Bjerch-Andresen.

Dagens bane er så nedslitt at mange kvier seg for å spille på den. Bydelsutvalget ber derfor Friluftsetaten sørge for 10 kubikk med sand. Resten gjøres på dugnad.

– Grus er ikke attraktivt for unge i dag. Denne nedslitte grusen er ikke ideell. Du skader deg på den, sier Hanssen som har en viss kompetanse på banedekker.

Andresen, som er fersk i bydelspolitikken synes det er gledelig at privatpersoner tar kontakt på denne måten.

– Det er en gladsak som alle støtter opp om. Nå får vi håpe at også Friluftsetaten går for det, sier han.

Hanssen mener det kunne vært mer av slike initiativ i samfunnet.

– Folk sitter gjerne og venter på at det skal skje noe. Vi er generelt for dårlig på å jobbe sammen. Her på Grünerløkka føler jeg at det går an å prate med naboen. Vi kan få til ting i fellesskap, sier Hanssen med nordnorsk engasjement. Den mer beskjedne Andresen er enig.

– Flere burde gjøre som han. Terskelen hos oss politikere er ikke høy. Folk kan komme og ta opp saker med oss, oppfordrer han.

Hvis Friluftsetaten gjør som bydelsutvalget ber om, blir banen så og si vedlikeholdsfri, påpeker Hanssen. Han stiller selv som prosjektleder og har klar en dugnadsgjeng fra Grüner klar. Verktøy har han ordnet hos Grünerhagen Borettslag.

– Vi skulle gjerne hatt et skikkelig nettingtak her også, så slipper folk å løpe for å hente ballen hele tida, sier han.Roy-Arne Hanssen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere