*Nettavisen* Nyheter.

Asbjørn (83) måtte spurte fra elgen

Asbjørn Larsen har lite lyst til å møte på den rasende elgkuen igjen. - Det kunne gått skikkelig ille.

Sprekingen Asbjørn Larsen (83) fra Slemdal sykler fem mil hver eneste dag. Torsdag ble sykkelturen i Sørkeldalen noe annerledes. Han ble nemlig jaget av en rasende elgku.

Klikk på bildet for å forstørre.

Asbjørn sykler fem mil hver eneste dag. Men å spurtsykle fra en rasende elg er ikke hverdagskost.

SLEMDAL: Sprekingen Asbjørn har hittil i år syklet imponerende 4000 km. I går var han som vanlig på tur i Sørkedalen. Plutselig hørte han en rar lyd. Det var et forsvarsel om hva som ventet ham. En opplevelse han ikke vil gjenoppleve.
- Fra Slemdal kjørte Sørkedalsveien til Skansebakken, og tok veien videre innover i skogen. På veien oppover hørte jeg en rar lyd. Jeg snudde meg for å se hva det var, men så ingen ting, forteller Asbjørn.

Sperret veien

Litt senere hørte han lyden igjen.

- Den kom fra skogen, men jeg tenkte ikke noe mer over det. Jeg syklet i en sløyfe, kom ned en parallel vei som er ganske bratt. Plutselig, 30 meter foran meg står en stor elgku. Den sperret veien fullstendig. Jeg bråbremset og prøvde å skremme den bort ved å rope og fekte med armene. Det skulle jeg ikke ha gjort.

Måtte spurte

Elgkuen kom rasende i fullt firsprang mot Asbjørn. Han hadde ikke noe annet valg enn å rømme.

- Jeg fikk snudd sykkelen og tråkket i vei så fort jeg kunne. Med elgen rett bak. Heldigvis ga den opp etter en stund, sier Asbjørn.

Sprekingen takker sin gode form for at han slapp med skrekken.

- Det er bra at jeg er godt trent og har gode spurtegenskaper. Nederst i bakken hadde jeg hatt full fart. Hadde elgen stått der, kunne det gått skikkelig galt, sier en lettet Asbjørn.

Han antar at elgkua ville beskytte kalven sin. Han råder folk til å være på vakt i dette området.
- Det er nok ikke helt ufarlig å sykle der på denne tiden av året.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.