RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gunnar Sivertsen og Ketil Ødegaard Kristiansen er lite fornøyde med «leirplassen» til de utenlandske asfaltarbeiderne, som de mener ødelegger området. Alle foto: Anita L. Hanken.
Gunnar Sivertsen og Ketil Ødegaard Kristiansen er lite fornøyde med «leirplassen» til de utenlandske asfaltarbeiderne, som de mener ødelegger området. Alle foto: Anita L. Hanken. Foto: Foto: Anita Hanken

Asfaltarbeidere slo leir i Brubakkveien

Utenlandske asfaltarbeidere har slått seg ned innerst i Brubakkveien. Søpla flyter.

GRORUD: – Er dette starten på en ny ghetto? spør Gunnar Sivertsen.

Han er oppgitt over at utenlandske asfaltarbeidere har slått seg ned innerst i Brubakkveien på Grorud. Rundt campingvognene og bilene flyter søppel og rot. Rester av asfalt og jord er dumpet ut i veien, og mot skogholtet er paller satt sammen til en provisorisk gapahuk.

Les også: Politiet advarer

 

Gjør fra seg ved Alnaelva

– De er 10-15 stykker, og bruker skråningen ned mot turveien i Alnaparken som toalett. Jeg går ofte tur i området, og det er ikke koselig å møte folk på huk som sitter og gjør fra seg, sier Sivertsen.

Ketil Ødegaard Kristiansen jobber i området, og er stadig vitne til det samme.

– I går var det en mann som pissa ut i gata og kasta fra seg underbuksa da jeg kjørte forbi, sier han.

Andre sommeren på rad

Ifølge Sivertsen er dette andre sommeren arbeiderne slår leir på området som har stått tomt et drøyt år. Jordvollen som skulle sperre all innkjøring til området er gravd ut. Jord og asfaltrester er tippet ut i veibanen.

– I fjor satte de fra seg kjøretøyer som måtte fjernes etter dem. I år har de også uregistrerte vogner på området. Jeg har tatt kontakt med politiet flere ganger, men de sier de ikke har ressurser til å fjerne arbeiderne. Det syns jeg er feil prioritering. Det skal ikke være sånn, sier Sivertsen.

Han og Ødegaard Kristiansen forteller at de vet om flere som mer eller mindre frivillig har benyttet seg av arbeiderne.

– Jeg skjønner ikke at de tør å bruke dem. De kan jo også være truende, sier han.

Ble truet og forfulgt

Lokalavisen Groruddalen møtte Gunnar Sivertsen på stedet fredag formiddag. I det intervjuet blir avsluttet, kommer en av arbeiderne ut av bakrommet på en varebil. Vedkommende setter seg inn i en lastebil og følger raskt etter Sivertsen og avisens utsendte.

Når Sivertsen forsøker å snu bilen på snuplassen, blir han sperret inne av lastebilen, før han til slutt klarer å svinge utenom. Deretter følger asfaltarbeideren etter hakk i hæl, inntil han må stoppe for en hindring i veibanen.

– Jeg opplevde situasjonen som ubehagelig og truende. Han sperra veien og veiva med armene. Han var helt klart ute etter å stoppe meg, sier Sivertsen til Lokalavisen etter hendelsen.

 

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere