Asfalten kom da legene flyttet

Etter mange år i ulovlige brakker og dårlige parkeringsforhold flyttet legene på Klemetsrud legesenter. Like etter kom kommunens asfaltmaskiner.

LOFSRUD: – Dette er et vanvittig sløseri med penger. Her er det noen som ikke har fulgt med i timen, sier bydelspolitiker Arild Andersson (H).

Han har i rundt ti år kjempet for at den gruslagte og hullete plassen skulle asfalteres til glede for de mange pasientene som hadde fastlege på Klemetsrud legesenter.

Gamle Klemetsrud legesenter ble ødelagt i en brann i februar 2000. Midlertidige brakker ble satt opp like etterpå med en dispensasjon fra Plan og bygningsetaten til 1. juli 2002.

I fjor vår ble dette avdekket av lokalpolitikere i Søndre Nordstrand som stilte krav til at legene måtte finne seg et nytt lokale å være i. Fristen ble satt til juni 2013. Brakkene hadde da stått uten tillatelse fra Plan og bygningsetaten i elleve år.

Skal rives

I begynnelsen av august åpnet legene og fysioterapeutene fra Klemetsrud legesenter endelig i nye lokalerSenter syd og Mortensrud torg. Pasientene kan nå reise kollektivt eller benytte seg av store parkeringsmuligheter.

Få dager etter at legene var flyttet og ingen lenger hadde bruk for parkeringsplassen kom altså asfaltmaskinene og rullet ut et tykt, fint og jevnt dekke på hele plassen utenfor det gamle legesenteret. Brakkene skal rives, men asfalten blir liggende.

– Parkeringsplassen har vært hullete og hatt mye vann og vi har fått mange klager fra pasientene. Vi undres jo litt over litt over timingen når de asfalterer først når vi har flyttet. Jeg regner med det er en plan bak det hele, sier lege Milena Nordstrand.

Lokalpolitikere i Bydel Søndre Nordstrand har bestemt at området der brakkene står skal brukes til idrett og aktivitet.

– Brakkene skal bort, nå som plassen er fin og asfaltert kommer den til å bli brukt til parkering av bilvrak, frykter Arild Andersson.

Ekstra bevilgning

Leif-Arne Kristiansen, kommunikasjonsrådgiver i Bymiljøetaten, vedgår at det er de som har tatt initiativ til å asfaltere plassen.

– Det har vært ønske om asfaltering her lenge og vi har fått en ekstrabevilgning for asfaltering av parkeringsplasser, forteller Kristiansen.

Bymiljøetaten har vært kjent med at legene skulle flytte, men opplevd mye usikkerhet rundt tidspunktet og dermed opprettholdt de prioriteringen. Bymiljøetaten er ikke med på at dette er ufornuftig pengebruk og mener det kan effektivisere snømåking og annet vedlikehold.

– Vi har fortsatt et driftsansvar for de betalte parkeringsplassene og i litt lengre perspektiv vil det være mer kostnadseffektivt å drifte den, sier Kristiansen.

Bymiljøetaten mener parkeringsplassen nå er tilgjengelig for beboerne i området og ser på plassen som en mulig innfartsparkering.

Tomten ligger en snau kilometer i luftlinje fra kollektivknutepunktet på Mortensrud, men det er en busstopp med sporadiske bussavganger like ved.

På grunn av ferieavvikling har ikke Bymiljøetaten klart å finne ut hvor mye asfalteringen av plassen har kostet.

Les også:

Flyktet fra krig og levde i fattigdom. Nå åpner legene praksis på Mortensrud.

Her endte den ville fylleferden på skogsstien

Politiet jakter væpnede ranere etter gullsmedran

Redningsselskapet måtte redde sofa fra Oslofjorden

Truet med å skyte stemmen i NSB-høyttaleren

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.