RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Asfaltengelen fra Oppsal


Handlingen er lagt til sentrum av Oslo. Her fra den dramatiske innspillingen i Torggata hvor Emma Høgh Åslein fra Oppsal kolliderer med en grønnsakshandler. Alle foto: Øystein Dahl Johansen
Handlingen er lagt til sentrum av Oslo. Her fra den dramatiske innspillingen i Torggata hvor Emma Høgh Åslein fra Oppsal kolliderer med en grønnsakshandler. Alle foto: Øystein Dahl Johansen
Emma Høgh Åslein (11) fra Oppsal har en av hovedrollene i den nye norske barne- og ungdomsfilmen Asfaltenglene.

SENTRUM/OPPSAL: - Det har vært veldig morsomt, sier Emma som har måtte ta fri fra skolen for å være med på innspillingen.

Emma spiller Maja, som er en av de tre Asfaltenglene. De andre to spilles av Nina Bakke Kristiansen (12 år) som Rikke, Helene Nybråten (12 år) som Ohna.

- Jeg spiller en jente som er skikkelig tøff, sier Emma til Nordstrands Blad når vi besøker henne på settet i Torggata på en av de siste innspillingsdagene.

Til høsten begynner hun i sjette klasse og i slutten av februar, når filmen har première, blir hun filmkjendis.

- Det blir litt rart kanskje, men sikkert hyggelig, sier Emma beskjedent.

Romantikk og vårruller

Asfaltenglene handler om tre jenter som er både tøffe og sylskarpe og gjør alt for å redde sine beste venner. I sommerferien driver jentene dank på Ohnas familierestaurant, men så vikles de inn i et drama med menneskesmugling, biljakter, karatespark, romantikk og vårruller. De finner hemmelige kjellerrom, illegale flyktninger, en prest som ikke er prest, en kirke som ikke er en kirke, en politidame som nekter å lytte og en kjeltring som aldri gir opp.

- Det blir masse drama og action, forsikrer Emma.

Skuespillerdrøm

Mens jevnaldrende jenter er på sommerferie jobber Emma lange dager med filminnspillingen. Hoveddelen av filmen er spilt inn i området rundt Torggata og Bernt Ankers gate i sentrum.

- Dette er noe av det mest spennende jeg har vært med på, sier Mohamed Mazloum (13) som har en birolle i filmen.

Råtassen Fredriksen

Fredriksen har også en sentral rolle i filmen. Den Firbeinte hjelperen heter egentlig Pia og er en fire år gammel grand danois som har hjem hos Øyvind Steindal på Lillestrøm. Pia beskrives som et råskinn som tror den er et menneske. Utfordringene og impulsene står i kø når det filmes i sentrum av hovedstaden.

- Pia reagerer mest på andre hunder. Hun er jo egentlig en sofahund, og så plutselig er det én million mennesker og biler som tuter, sier Øyvind Steindal.

Rollen som Fredriksen fikk Pia og Øyvind ved en tilfeldighet.

- Jeg har en nabo som jobber for NRK som tipset meg. Vi dro på audition og så for oss to til tre dager, men så ble det tretti, jeg har tatt ut ferie for å få det til å gå opp, sier Øyvind Steindal.

Ekstremt veldressert

Produsent Synnøve Hørsdal er imponert over prestasjonene til de unge skuespillerne.

- De tre guttene og tre jentene leverer bra og er tålmodige, sier hun.

Også Pia har imponert produsenten.

- Pia er helt eksepsjonell. Alle som leste manus og så vi skulle ha med en hund var negative, men hun er snill og en ekstremt veldressert hund, sier Hørsdal.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere