RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

Asghar Ali ferdig i AP

Ali forsvant på hodet ut av Arbeiderpartiet etter homobråket. - Media blåste det opp, sier Ali.

Det var under et møte på Humanismens hus i november i fjor at nektet Ali å ta avstand fra dødsstraff for homofili. Dette førte til sterke reaksjoner, både internt og utenfor Arbeiderpartiet.

Under årsmøtet i forrige uke ble det valgt nytt styre i Oslo Arbeidersamfunn, men Ashgar ønsket ikke å stille til gjenvalg, skriver ioslo.no.

- Politisk død

Ragnar Kværness fra samme parti er glad for at Ali ikke lenger er i politikken.

- Han er politisk død - og det bør han være òg! Det han har sagt er ikke forenlig med å være medlem i Arbeiderpartiet. Det hadde forresten vært en skandale om valgkomiteen hadde foreslått ham, sier Kværness til ioslo.no.

Han tror at dette var en nødvendig opprydning og at Arbeiderpartiet ikke mister troverdighet med denne avgjørelsen.

- Media blåste det opp

Etter oppstyret som fulgte av Alis uttalelser, sendte han ut en pressemelding der han mente seg feiltolket, skriver NTB.

- Jeg tar som norsk muslim naturligvis avstand fra alle former for vold og forfølgelse av mennesker basert på deres tro, hudfarge, seksualitet og etnisitet. Dette innebærer selvsagt også at jeg tar avstand for dødsstraff for homofile, sier han i en pressemelding.

Ali skriver at han etter beste evne forsøkte å gi en fremstilling av homofili fra et islamsk perspektiv.

- Det at jeg ikke kunne kommentere en sak utenfor mitt(begrensede) kompetansefelt, har media blåst opp til at jeg ikke avviser dødsstraff for homofile, mener Ali.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere