*Nettavisen* Nyheter.

Asha (71) truet og skremt på nytt

Asha Ahmed Osman utenfor mottaket hun ikke tør å bo på. - Hvor skal jeg bo? spør hun. FOTO: MARION JULIUSSEN Foto: FOTO: MARION JULIUSSEN

Situasjonen for Asha Ahmed Osman (71) er ikke bedret. På grunn av nye trusler fra sin psykisk syke romkamerat har hun ikke kunnet bo på mottaket i helgen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tolken Rama Jama (27, t.h.), som har tatt med seg Asha hjem. Foto: FOTO: MARION JULIUSSEN

OSLO: Nylig skrev vi igjen om Asha Ahmed Osman, som fortalte at hun hadde blitt overfalt på rommet på asylmottaket i Brenneriveien.

Da vi tok kontakt med mottaksleder Henry Osima var han ikke kjent med at Asha igjen var blitt truet og derfor ikke har vært på mottaket de siste tre dagene.

Men han ønsket heller ikke å motta vår informasjon.


Han avviste å svare på spørsmål, bortsett fra at han slo fast at en av kvinnene skal flyttes til et annet mottak. Han vil ikke uttale seg, men opplyste at UDI er koblet inn.

Truet på livet

– Jeg sov ikke på to netter, forteller Asha om tiden før hun forlot mottaket og fikk sove hos Rama (vår tolk).

– Hun truer meg, sier at hun skal drepe meg, forteller hun om den andre kvinnen.

– Hun kler på seg yttertøy midt på natta og går rundt på rommet. Noen ganger måtte jeg sitte på en stol utenfor rommet fordi hun nektet meg å være der. Hun kjefter på meg for alt. Hun vil ikke at jeg skal se på TV, ikke gå på do, hun er sint på meg.

Les også: – Det kan ikke være riktig at Asha ikke får oppholdstillatelse

Les også: Asha (70) er et uønsket menneske

Les også: – Ingen skal bo på et evig venterom

Måtte reise tilbake

Da Asha og Rama stilte på mottaket klokka 11 mandag for å informere om hva som har skjedd og spørre om hva de skulle gjøre, var det først ingen som kunne snakke med dem. Men etter en stund kom mottakets nestleder og tok seg av dem.

Det endte med at Rama måtte ta med seg Asha hjem igjen og at mottaket skulle kontakte dem pr. telefon senere i går.

dittOslo følger saken videre.

Annonsebilag