*Nettavisen* Nyheter.

Aspheim irritert på SFT

Statens forurensingtilsyn (SFT) mener aksjonistene feilinformerer om dypvannsdeponiet. Kai Aspheim vil ha seg frabedt slike påstander.

ULVØYA: SFT har "snudd kappa etter vinden", og har vært Oslo Havn KFs trofaste våpendrager etterhvert som Oslo Havn KF har endret forutsetningen for giftdeponiet, sier en irritert leder av folkeaksjonen.
SFT bør huske at de sier at både alternativet på land og i vann er gode, men samtidig pålegger de et stort overvåkingsprogram ved dypvannsdeponiet. I kommunikasjon med folk fra SFT høres det ut som at et giftdeponi ved badeøyene er helt uproblematisk, og at problemet ligger hos NOAH (landdeponiet). Dette er stikk i strid med det SFT selv sier. Ikke rart folk i gata blir forvirret, sier Aspheim.

Haleheng

Han mener videre at når han og aksjonskomiteen blir beskyldt for feilinformasjon via e-post, så kunne for eksempel SFT ha opplyst hvor mange tonn av de forskjellige miljøgiftene som skal dumpes ved Malmøykalven.
Da hadde SFT fått troverdighet, og ikke slik som nå hvor de bare fremstår som et "haleheng" til Oslo Havn KF. Jeg vil ha meg frabedt, på vegne av velforeninger og andre organisasjoner, å bli beskyldt for feilinformasjon. Vi forholder oss til de stadige endrede forutsetningene, spesielt fra Oslo Havn KF, men også fra SFT, sier Aspheim.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag